”SD dominerade debatten”


Nu gäller rubriken inte någon riksdagsdebatt utan budgetdebatten i Falköping. Falköping styrs av en röd-grön allians bestående av C, KD och S.
Att det blev som det blev i den lokala budgetdebatten berodde på att den borgerliga oppositionen i form av Moderaterna inte brytt sig om att göra någon skuggbudget. Istället blev det SD:s skuggbudget som kom att diskuteras och som i praktiken blev den röd-gröna alliansens utmanare.
När det ser ut på det viset kan man ju undra vem som egentligen representerar en seriös opposition. SD hade rationaliseringsförslag på totalt 23 miljoner kronor. Får man tro vår kära lokaltidning var Hanna Wigh från SD mycket aktiv i talarstolen.

Man skulle önska att Jimmie Åkesson på samma sätt kastade sig in i debatten när det gäller de problem rörande invandringen som nu är under uppsegling i kommunerna och som tidigare redovisats här på ”Pettersson”. Det är helt uppenbart att problemen kommer att eskalera ordentligt och nu gäller det för SD att vara aktiva från start.
Framför allt gäller det att vara tydlig på vilka lösningar man har på problemen och vilka konsekvenser det får.

Den utveckling som nu är på väg måste brytas. Annars kommer våra styrande politiker att skapa problem för Sverige som kommer att bli i stort sett olösliga för all framtid.


2 responses to “”SD dominerade debatten”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: