Iran hängde 10 stycken idag

Iran avrättades 10 narkotikahandlare i ett fängelse i Teheran i dag måndag. Trots upprepade uppmaningar från Amnesty International att stoppa sådana hängningar.

De män som skickas till galgen dömdes för handel med opium och massor av metamfetamin.

Tre fjärdedelar av avrättningar i Iran, av vilka det finns flera hundra per år, är för  narkotikahandel.

Amnesty rapporterade den 9 oktober att 344 personer hade avrättats sedan början av året i Iran.  Under 2011 sägs det att Iran hade utfört minst 360 avrättningar, tre fjärdedelar härrör från narkotikarelaterade fall.  Iran, där mord, våldtäkt, väpnat rån, narkotikahandel och äktenskapsbrott bestraffas med döden, är bland länder med de  flesta antalet avrättningar per år i världen.

Omkring två miljoner människor, av en befolkning på 75 miljoner, är narkomaner, 400 000 av dem heroin-missbrukare, enligt officiella uppskattningar.

Cirka 3 656 dödsfall droganvändning registrerades under det senaste iranska året (mars 2011 till mars 2012), enligt officiella siffror från hälsoministeriet.

Enligt Amnesty så garanterar inte  anti-narkotika lagarna  i Iran ” en rättvis rättegång”, och i synnerhet nekar de  den tilltalade möjligheten att överklaga sina straff.

LÄNK

5 thoughts on “Iran hängde 10 stycken idag

 1. Märkligt med deras dubbelmoral i de flesta avseenden. Jag får inte det att stämma. Inget av det som är förbjudet enligt profeten och Koranen finns i dessa länder. Det finns inga homosexuella, ingen tar en öl eller ett glas vin till maten, ingen har sex före giftermålet och därför inga könssjukdomar. Naturligtvis inget knark, de äter ju inte ens bacon och ägg för de är så ”rena” människor. Hyckleri och dubbelmoral!
  Dessutom är jag emot dödsstraff för om endast en oskyldig mördas är det en för mycket.

 2. I och för sig dömer narkotikahandlarna människor till döden varje dag, men jag är principiellt emot dödsstraff. Den narkotikaberoende har i alla fall en valmöjlighet om den vill söka hjälp för sitt narkotiberoende eller dö. Detta barbari med att döda andra människor, sanktionerat av staten,vill vi inte ha i vårt land! Ett civiliserat samhälle dödar inte andra människor och vår egen William Petzell kämpade för vård som skurits ned på till förmån för skattepengar som ska tillföras våra invandrare.

 3. Och gap vänstern håller i vanlig ordning käften när det sker i
  menaland, eller i Ryssland och Kina , ponera om det hade
  skett i USA i stället, då hade dessa Svartklädda huvförsedda
  trynen stått och gapat utanför USA s ambassad!

Kommentera