…och ljuset kom ifatt

I morse var det mörkt, mycket mörkt men trots mitt rejäla försprång kom ljuset ifatt efter ett par timmar.

Det var friskt, en lätt bris och några minusgrader som nöp i kinderna, men där fanns ingen tystnad att lyssna på, bara ett vrålande monster i mörkret. När det ljusnat såg jag monstret, en skördare på vallen som klippte årets tredje och sista höskörd.

När monstret passerat i en rasande fart så blev det plats för kajor, kråkor och korpar som kalasade på alla småkryp som blottades och där gick en flock tofsvipor som borde ha varit en bit längre söderut.

Monstret for fram som ett Jehu och den som inte hinner undan är dödens, så här års är det inte så farligt men på försommaren äter monstret 100-tals fågel- och harungar som fått lära sig att ligga still och trycka när en fara närmar sig…

Nåväl, det är en härlig tid och en ensam ros får göra mig sällskap med en GT i eftermiddagssolen innan det blir dags att ställa sig vid spisen…

One thought on “…och ljuset kom ifatt

  1. Du verkar ha haft en mycket trevlig förmiddag ,Tommy. Själv såg jag inga tofsvipor idag men däremot de vackra sjungande sångsvanarna som kom utifrån havet. Med kaffe , lite starkt och goda smörgåsar var dagen helt underbar vid havet i Oxelösund. Hoppas hon blev nöjd med din matlagning. Trevlig helg önskas er….från Peter .S.

Kommentera