Etniska konflikter i Burma

Tusentals människor flyr Burma efter våldet mellan buddhister och det muslimska rohingyafoket.

Det var i juni som våldet blossade upp och sedan dess har över 150 människor dött i konflikten.

Konflikten mellan buddhister och den muslimska minoriteten har pågått länge och bottnar i rohingyafolkets ursprung. Den burmesiska regeringen anser att rohingyafolket är illegala invandrare från grannlandet Bangladesh och får stöd av många buddhister. I somras blossade våldet upp på allvar, efter att muslimska män våldtagit och dödat en buddhistisk kvinna. Rohingyafolket beskrivs av FN som ostasiens svar på romer.

Den som säger att mångkultur fungerar smärtfritt har mycket att bevisa och den som hävdar att mångkulturella konflikter bara finns i Europa ljuger.

Källa: SvD

2 thoughts on “Etniska konflikter i Burma

  1. Finner det märkligt att oavsett var i världen det uppstår konflikter mellan människor så är alltid muslimer inblandade?

    • Nej Skatan, muslimer är inte inblandade i all världens konflikter men bra nära. Muslimerna utgör ungefär 20 % av världens befolkning men är inblandade i ungefär 90 % av alla konflikter och aldrig, aldrig är det muslimernas fel.

      Och när de vunnit och fått befolkningen att bli nära 100 % muslimer då blir det paradis som Somalia, Pakistan och Saudiarabien…

Kommentera