Lärare kallar Sverigedemokraterna rasister inför elever

”Vårt mål är att mobbning inte ska förekomma på skolan och det  är allas ansvar att aktivt motverka mobbning. Kunskapsskolans organisation där lärarna finns bland eleverna under hela skoldagen minskar risken för mobbning på ett effektivt sätt” Ovanstående återfinns på Kunskapsskolans hemsida

Det är vackra ord men vad hjälper dessa när skolans personal behandlar eleverna enligt nedan. En förälder var inte nöjd med den kommunala skolan och flyttade sin son till Kunskapsskolan i Nyköping.

I fredags kom sonen hem och frågade om Sverigedemokraterna?

–        Varför undrar du? frågade föräldern.

Sonen hade i en diskussion sagt att hans föräldrar var med i Sverigedemokraterna varpå läraren inför hela klassen sagt att Sverigedemokrater är rasister.

Så inför hela klassen vart sonen då barn till rasister! …som enligt läraren ville kasta ut alla invandrare…

Föräldern blev rejält förbannad när han fick höra detta och kontaktade rektor Marcus Brunberg om möjligheten att bjuda in någon som kan förklara SD:s politik för eleverna, i stället för påhittade versioner av en lärare som borde vara neutral och absolut inte ska uttrycka sig som han gjort.

Sverigedemokraten Thom Zetterström skrev bland annat detta till rektorn…Det som är intressant för mig som representant för Sverigedemokraterna, är att en lärare brister i sitt ansvar om neutralitet inom skolan. Är en sådan diskussion mellan representant från skolan, läraren och representant från Sverigedemokraterna intressant för skolan eller ej?

Rektorns svar:

Hej Thom – Är inte intresserad av ett trepartssamtal med representant från er. Jag hanterar detta med mina medarbetare och behandlar det på samma sätt som jag brukar när föräldrar har åsikter kring medarbetarnas arbete. Tackar ändå för att du erbjuder dig det. Kommer att hålla ett öga på detta för familjens skull. 

Hälsningar Marcus Brunberg (bilden)

-Pettersson konstaterar att en lärare på Kunskapsskolan grovt överträtt sina befogenheter och ”mobbat” en elev inför klasskamraterna, samt baktalat ett lagligt parti som sitter i Sveriges Riksdag efter att 340 000 personer röstat på dem, och rektorn vill inte låta SD förklara sin politik…det saknas tydligen en hel del kunskaper om demokrati på Kunskapsskolan, de borde gå i skola.

20 thoughts on “Lärare kallar Sverigedemokraterna rasister inför elever

 1. Du herr Pettersson får gärna kontakta mej. För att få info om vilken rektor som ej ville jag skulle jobba kvar då han anklagade mej för att vara SD:are. Då hoppas jag på att du ringer upp honom o ber om hans förklaring

 2. Hem med alla dessa Camel jockeys och före detta Östblocks packet som inte kan anpassa sig till civiliserade förhållanden.

 3. Jag hade önskat att en lärare talade om för ett barn att de hade de mest kritiska synen på det mångkultur land som Sverige är idag, vilket i sin tur är lustigt att de väljer namnet Sverige demokrater då Sverige består idag av mångkultur, vikinga demokrater kanske? Sedan att kalla SD för rasister är att dra alla över en kam vilket är fy och skam så kan man ju verkligen inte bete sig och ha förutfattade meningar om ett visst folk, inte sant 😉

  • Sverigedemokraterna är ett bra namn. Visserligen har det kommit hit folk från många olika kulturer men det finns inget skäl till att de inte skulle kunna anpassa sig till det svenska.

   Det är tyvärr så att många kulturer inte är så trevliga. Vi har facit, framförallt i Mellanöstern och Nordafrika och de människorna som kommer därifrån skulle ha mycket på att vinna på att ta efter oss lite grann i stället för att försöka lösa sina 1000-åriga problem genom att flytta dem hit.

 4. Självklart får inte en lärare agera så som beskrivs. Men ingen har rätt att komma och kräva att få ge sin bild. Och i den situation som beskrivs är jag inte ens säkert att det hade varit lämpligt. Konflikt är oftast ingen bra utgångspunkt för god undervisning.

  MJF , lärare

  • Den sista meningen är intressant. Finns det exempel eller är det mer av en lärarhögskoleklyscha?

 5. Blev så less så jag har mailat kunskapsskolan och bett dem förklara om detta är att se som en väldigt olycklig engångsföreteelse elelr om jag skall sluta att förorda dem som skolform.

 6. Väldigt trist att detta händer på kunskapsskolan och jag hoppas det är en engångsföreteelse.Att det dagligt dags sker i kommunala skolan är ju allmänt känt då hela deras utbildningsfundament står för att indoktrinera eleverna. Mina barn har gått på kunskapsskolan och jag är jättenöjd med att den skolan var neutral i sitt utbildande.Kommunala gymnasiet där de nu går där hann vi bara till v.2 ÅK1 innan SA läraren sa” jag tänker inte tala om vad jag röstar på men jag kan inte förstå hur man kan rösta på SD”! Redan där har han gjort ett jättefel!Det är inte upp till lärare att påverka eleverna.Hoppas alla föräldrar anmäler sådant här,inte bara till rektorn utan till skolpolitikerna samt skolinspektionen.Meddela även sajter såsom avpixlat.info och exponerat.info så att det blir synliggjort! 🙂

 7. Peter Nilsson:
  Men hur uppträder du,när du ser dessa statsstyrda teser i läroböckerna?Känner du till den verkliga historien och rättar till den,eller förtiger du den avsiktliga propagandan för eleverna ??
  Som jag ser det,är det viktigaste att klargöra för eleverna i tid,att de måste vara observanta,eftersom de på alla sätt sökes politiskt indoktrineras !!

  • För det första jobbar jag inte med böcker utan anpassar min undervisning utifrån verkligheten. Vilken inte alltid är trevlig men det är så den är.

   En av de första sakerna jag talar om för mina elever är att jag kommer att ljuga för dem och deras jobb blir att ta reda på vilka dessa lögner är och sedan förklara varför….

 8. Vi är många lärare trots antidemokrater likt den här läraren som även berättar om kommunismens stolta tid eller sossarnas medverkan till rasbiologin i historien 🙂

 9. Med samma retorik borde det ju då vara ok att (i förslagsvis samma skola) säga att alla terrorister är muslimer.

 10. Det är inte konstigt att skolor överlag visar upp usla
  resultat ! Det verkar finnas många Mähän inom
  lärarkåren,denne är ett exempel! Tänk att han så
  grovt har missat att i Sverige har vi både åsiktfrihet
  och frihet att rösta på vem man vill, utan att bli förnedrad av
  en sådan pajas som han! Jag är helt säker på att denne
  lärare har öron fulla av vaxproppar när flickorna på hans
  skola blir titulerade horor av den invandrade dräggen!

 11. En sådan inkrökt lärare borde omgående befrias från all form av direkt skolarbete med elever ! Borde passa i ett skolbibliotek och sortera böcker, om han tror att kompetensen räcker till !

 12. Är det några som borde rösta på SD så är det lärare. Hur tusan ska de kunna få högre löner när många kommuner blöder? De kan också ”se fram emot” att få undervisa ännu fler berikare i framtiden.

  Nu begär jag dock inte av den alltmer infantila lärarkåren att de ska kunna tänka så långt.

  • Du har så rätt. Ungefär hälften av eleverna i en årskurs 7:a klarar inte av att läsa en lärobok, enligt lästester som skolan genomfört. Ni kan ju undra vad det blir av dessa?

 13. Jag blir ju inte förvånad. Jag jobbar själv på en skola i Nyköping och vet ju vilken syn man har på SD. Man får tycka vad man vill bara man tycker ”rätt” i skolorna. Ni skulle se hur mycket skit man får ta i skolorna av alla dessa nybyggare som kommer hit och påstås vara Sveriges framtid. Visst är en del svenska elever uppkäftiga men det är bara en bråkdel, ni behöver inte gissa vilka det är som drygar och har svårt att visa respekt!
  Alla kära politiker kunde följa med mig en dag så skulle det kanske tänka till lite därefter, sådana saker skulle politikerna aldrig godkänna att höra men vi som jobbar med mångkulturen får dras med skiten…

 14. Så synd för Marcus Brunberg att SD vann skolvalet i alla Nyköpings skolor 🙂
  Men idag har SN fått upp ögonen för den nya stora köpkraften: invandrarna. Smart. De är ju de som har pengar som utgör målgruppen.

Kommentera