Vi måste vara fria att förolämpa varandra

Rowan Atkinson angriper de nya lagar som förbjuder ”kränkande ord och beteende”

Rowan Atkinson kräver en lagändring för att stoppa ”smygande kultur censur”  som har lett till gripandet av en kristen predikant, en kritiker av Scientologi och även en skolelev som skämtat.

Rowan Atkinson som Black Adder

Black Adder och Mr Bean stjärnan kritiserade den ”nya intolerans” som finns bakom den nya kontroversiell lagstiftning som förbjuder ”kränkande ord och beteende”.  Han vill dra igång en kamp för att en del av lagen skall upphävas,den har en ”dämpande effekt på yttrandefrihet och fria protester”.

Mr Been

Han säger : ”Den tydliga problemet med förbud av förolämpning är att alltför många saker kan tolkas som sådana. Kritik, förlöjligande, sarkasm, bara ange en alternativ synpunkt kan av ortodoxa tolkas som förolämpning. ”
Han säger att ordningslagen har missbrukas av överambitiösa polis och åklagare. Vad som utgör ”förolämpning” är oklart och har resulterat i en rad kontroversiella gripanden.
En 16-årig pojke greps enligt lagen när han höll  ett plakat med texten ”Scientologi är en farlig kult”, med motiveringen att det skulle förolämpa anhängare av rörelsen.
Aktivister från en grupp för ”Homosexuellas rättigheter”   greps enligt lagen när de protesterade mot den islamistiska fundamentalistiska gruppen Hizb ut-Tahrir, som uppmanade till mord på homofile, judar och okyska kvinnor.

David Davis, en ledande förkämpe för medborgerliga rättigheter, säger: ”Den enkla sanningen är att i ett fritt samhälle  finns det  ingen rätt att inte bli förolämpad.

DailyMail

FjärranÖsternRedaktionen anser att: ”de lättkränkta” måste vänja sig vid att deras  pedofet ifrågasätts och skojas med och lovar att efter bästa förmåga bidra med material för denna tillvänjning.

3 thoughts on “Vi måste vara fria att förolämpa varandra

  1. Nej, de har ingen humor och ska inte ha det heller (naturligtvis finns undantag). Detta för att livet bara är en tråkig transportsträcka till deras paradis. Därför är livet en kamp och en prövning, det är inte mening att man ska ha roligt.

  2. Jag har tänkt på det, Vad skrattar man åt i Arabvärlden?
    Är det när en självmordsbombare lyckats i sitt uppsåt att
    ta död på och lemlästa en större grupp människor.
    Eller förbjuder Islam skr?att också

    • När man könsstympar kvinnor är också ett tillfälle som ger dem tillfälle till skratt och deras högljudda jubelrop de utför med nåt joddlande ljud med tungan.

Kommentera