Varning: chockerande bilder från krisen i Gaza

Varför flyttar du inte till Gaza, stör lyxlivet? Varför tar inte Gaza emot flyktingar? Det låter ju inte klokt men bakom massmedias dimridåer finns det en hel del fakta som talar för att det inte är så dumt.

Barnadödligheten i Gaza är 17.71/1000 födslar, i Turkiet 24.84. I Gaza är situationen bättre än världsgenomsnittet (44/1000), bättre än i de flesta andra arabiska länder, bättre än i många länder i Sydamerika och naturligtvis bättre än i Afrika. Varför går då inte Ship to Gaza till Turkiet eller Kairos kopter i stället med barnmat och annat som är viktigt för barns överlevnad? Beror det på att fakta är ointressanta för båtfolket.

Hur gamla folk blir är också något konkret man kan mäta. I Gaza blir man i genomsnitt 73.68 år vilket kan jämföra med Turkiet där man bara blir 72.23 år, i Jemen 63.36, i Sudan 52.52 och i Somalia 50 år. Världsgenomsnittet ligger på 62.12 år så Gazaborna med sina 73.68 år kan med tillförsikt se framtiden an. Den förväntade livslängden är högre i Gaza än i Glasgow, Storbritannien.

Två filmer om livet i Gaza…, titta på egen risk, de är chockerande.

Det var fler judar som fördrevs från arabländerna än araber som flydde från Israel i samband med kriget när staten Israel bildades. Att problemen inte är lika synliga beror på att de judiska flyktingarna har integrerats i de samhällen de flydde till.

De allra flesta har godtagit detta, men inte araberna.

Varför behandlar araber andra araber som andra klassens människor utan medborgerliga rättigheter, trots att de bott i Libanan, Syrien, Jordanien och i den övriga arabvärlden i 60 år och 3 generationer?

Varför kan inte araber välja samarbete och förhandlingar i stället för mord av egna och andras medborgare?

Varför protesterar inte de som protesterar mot Israels illdåd också mot araberna. Araberna har dödat fler araber än vad Israel och israeler någonsin gjort.

Svaret är att de är vänster och vänster är emot Israel, USA och västvärlden, de är emot det samhälle som låter dem protestera och säga vad de tycker, och den yttrandefriheten använder vänstern istället till att stödja det värsta högersvineri som finns nämligen de extrema araberna.

Världen anser ofta Gazaremsan, hem för 1,4 miljoner araber, som en av de fattigaste platserna på jorden, där människor lever i misär och elände. Men enligt en undersökande rapport som publicerades i pro-arabiska tidningen Asharq Al-Awsat, finns det åtminstone 600 miljonärer som lever i Gazaremsan. Tidningens rapport vederlägger också påståendet att Gazaremsan har ställts inför en humanitär kris på grund av någon israelisk blockad. Miljonärerna har blivit rika på att smuggla åtråvärda och nödvändiga saker in i Gaza, men det går inte att bli rik på smuggling om det inte finns kunder som har råd att betala mer än vad varorna normalt kostar.

Mohammed Dahlan, fd palestinska myndighetens säkerhetsbefälhavare på Gazaremsan, sade vidare förra veckan att Hamas var det enda parti som tvingade sin makt på Gazaremsan, och att det är Hamas och inte Israel eller Egypten, som stryper och straffar människorna där.

…och en om överflödet, Pettersson vill bara påminna om att mycket är betalt med dina skattepengar. Det går naturligtvis inte att förneka att det finns människor som har det svårt i Gaza, men det beror inte på Israel eller västvärlden, det beror på araberna, som väljer krig före fred, och som alltid överallt inte vill fördela resurser mellan sig.

Räcker det inte med filmerna så kan ni titta på tabellen över världens fetaste människor.

12 thoughts on “Varning: chockerande bilder från krisen i Gaza

 1. […] Israel, är ett litet land och en bro mellan Afrika, Asien & Europa, med pulserande stadslivet, hisnande natur, ett överflöd av anläggningen och djurarter, tusentals år av fascinerande historia, en regnbåge av kulturer och traditioner, men föredrar ni Gaza så har vi lite chockerande bilder HÄR. […]

 2. Ali1948:
  Du borde veta att feta araber i alla de muslimska länderna,inte kan bero på avsaknad av ”gym” på Gazaremsan.
  Personligen har jag uppfattningen att det beror på allt för lite kroppsligt arbete !! Att sitta i ett tält i öknen,eller under en palm i Oasen skapar fetma Ali…
  Samma fenomen kan du uppleva i Rinkeby och Rosengåren !

 3. Ollie:
  Tror inte Ali vill se sanningen kring Gaza,då skulle ju hela den svenska vänsterextrema bilden rasa samman för honom!
  Ali liksom hans trosbröder vill leva kvar i det förrgångna,och vända blicken mot sitt Paradis,samt njuta ett behagligt liv,utan att anstränga sig..
  Detta får han ju också,liksom de andra 600.000 araberna som lyckats hitta till Sverige,vi skattebetalare står för uppehållet.

 4. Vad är det för blockad du talar om. 200 lastbilslass av olika förnödenheter körs in i Gaza varje dag av Israel. Jag vet inte hur många dagar i veckan, om det är 5,6 eller sju, men det vanliga nu för tiden är ju att ha 5 dagars lönearbete och två dagars fritid för alla som kan. I vissa fall kan jag tänka mig att vissa transporter går dagligen och andra mer sällsynt. Det är ju detsamma här.
  Som sagt tidigare, ta ledigt och åk ner och bo i norra Gaza, där lastbilarna kommer in och där också raketbeskjutningen av Israel är som värst, särskilt mot staden Sderot som ligger 6-7 km från Gaza. Jag tycker att du ska spendera minst 14 dagar i Sderot också, för att uppleva hur dom som bor där har det. Jag tror inte att israelerna kommer att behandla dig illa, om du uppträder schysst. Du kanske inte vill veta det, men mer än 2 miljoner araber bor numera i Israel och har fullständiga medborgerliga rättigheter, samma som israelerna. Vilket muslimskt land idag, har 20 procent judar med samma medborgerliga rättigheter som muslimer har? Svara på det nu, innan du rapar upp muslimernas alla lögner. Sedan kan du ju som jag tidigare berättat åka till norra Gaza, och se med egna ögon, om det är sant att egyptiska grävmaskiner har förstört smuggeltunnlarna, som det står på den svenska bloggen Svensk Israelblogg. Sen tycker jag att du inte ska göra oss till något vi inte är, för det förtjänar vi kanske inte enligt dem ni vill göra oss till. Samtliga skribenter på Petterssons är svenskar så långt tillbaka det går att komma i släktforskningen, och det innebär minst några hundra år. Ingen är heller svartmuskig, som zigenare eller andra tattare oftast var. Några mängder av andra invandrare hade vi inte för några hundra år sedan. Statsminister Reinfeldt har däremot en anfader som var neger från USA. Denne ansågs så exotisk, att det räckte att han visade upp sig för inträdesbiljett, för att klara sin försörjning i Sverige i slutet av 1800-talet.

 5. Vad vill ni säga med tabellen? Att Folk i palestina där israel förstört ekonomin o skapat massarbetslöshet gjort att stillasittandet ökat o att o hälsan ökat? Eller vill ni säga att folket inte hr råd att gå på gym ? Eller har man bakat in gaza o west bank för att dölja siffrorna för gaza?

  Blockaden är sjuk, brutal o olaglig. O den ska upphöra. Punkt slut. Det är djuriskt att propagera för fortsatt blockad.

   • Innan israhell var det en annan ockupationsmakt. britterna ville bana vägen för israhell. För 100 år sedan var palestinierna rikare än svenskarna. Tyvärr aå har sverige bidragit till att skapa helvetet för palestinierna, dvs israhell

 6. Ali1948:
  Ali,vi som skriver på denna blogg(undantag du o.Lisa)vill inte,att biståndspengar skall gå till de redan rika..Gärna bidrag men då till de verkligt behövande områdena/länderna,och dit hör bestämt inte i Gaza !!

 7. Som vanligt för den här bloggen israels politik. I detta fall högerextremistisk politik o propaganda.

  Pettersson o orein upprepar videon ovan. Alltid lika löjligt. De visar en byggnad som rymmer tiotal affärer o det ser ut som en invigning med mycket folk.

  Det ni verkligen bevisar här är folk som tittar runt o inte har råd att handla. De bär inte på några shoppingpåsar.

  Att det finns butiker i gaza är ju normalt. Var ska annars folket köpa varorna från?

  Nä. Er nivå är förtsatt pinsamt låg. Ni propagerar för ett stopp av humanitära insatser o ni vill ha en fortsatt blockad. Fy vad vidrigt.

 8. Ja och bakom dom ödelagda fasader som brukar visas upp i TV kan man finna lyxhotell och lyxbostäder, som förmodligen är avsedda för ledarna
  för Hamas och andra krigiska demoner!

Kommentera