Beslut om moské bakom stängda dörrar

Tack för tipset, Olle.

NORRKÖPING Bakom slutna dörrar har Stadsplaneringsnämnden i Norrköping godkänt att Bosnisk Islamska Församlingen i Norrköping ska få köpa mark mellan Nya Parken och Skarphagsleden. I byggplanerna ingår bönerum, en samlingslokal och tillstånd om att få uppföra en minaret. Man ska alltså bygga en fullskalig moské, ganska centralt i Norrköping.

Samrådsdiskussioner med berörda grannar hölls inte förrän efter beslutet i nämnden. I media har det varit förvånansvärt tyst. När planerna är satta till verket kommer det nog att uppröra många norrköpingsbor. De kommer nog att fundera över vart Norrköping är på väg, när de får veta att ytterligare en moské ska byggas. Islamskt Kulturcenter äger redan mark för ändamålet i Hageby.

Islam är till skillnad från andra religioner planerat för att växa snabbt. Islam är inte enbart en religion, utan också en ideologi som i detalj reglerar hur man ska leva sitt liv. Många godtrogna svenskar bortser från att alla faktiskt inte tänker på samma sätt. Det anser jag vara respektlöst och det kan vara förödande för det väl fungerande samhälle som våra föräldrar och förfäder byggde upp.

När det nu också är fritt fram att börja med böneutrop i Fittja kan man enkelt konstatera att det bara är en tidsfråga innan propagandan även kommer att höras i andra kommuner. När man försvarar böneutrop med argumentet att vi har religionsfrihet i Sverige glömmer man snabbt bort att vi också har rätt till frihet från religion. Det är en väsentlig skillnad mellan att höra de sedan länge accepterade kyrkklockorna som ur ett historiskt perspektiv är en del av vårt kulturarv och Islams religiösa budskap från minareterna.

Mer på Markus Wiechel (SD) blogg HÄR

Kommentera