Åtta häktade efter skottlossning – SVT rapporterar detaljerat


Åtta män häktades på måndagen, misstänkta för inblandning i torsdagens skottlossning på Rud i Karlstad.

Förhandlingarna pågick under hela måndagen och i samtliga fall slutade det med att de misstänkta männen häktades.

 • Klockan 16:50: Även dagens sista förhandling slutade med att en 30-årig Karlstadbo häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. Mannen nekar.
 • Klockan 16:15: En 27-årig Karlstadbo häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. Mannen nekar.
 • Klockan 15:30: En 29-årig man från Borås häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. Mannen nekar.
 • Klockan 15:00: En 49-årig man häktas på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. Mannen förnekar brott.
 • Klockan 12:10: Tingsrätten beslutade att häkta en 25-årig man från Borås. Han misstänks på sannolika skäl för försök till mord och grovt vapenbrott. 25-åringen nekar också han till brott. Nu tar Tingsrätten lunchpaus och återupptar förhandlingarna igen klockan 14.00.
 • Klockan 11:15: En 20-åring bror till den 23-åring som dömdes för spelklubbsmordet i Grums 2008 häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott. 20-åringen förnekar brott även han.
 • Klockan 10:55: Även den misstänkte 21-åringen häktades i dag av Tingsrätten på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Han nekar också till brott.
 • Klockan 10:30: Häktningsförhandlingen mot den misstänkte 23-åringen inleddes klockan 10.00 och gick snabbt. Häktninsgsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.
 • 23-åringen häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. Han nekar till brott. 2008 dömdes han för det så kallade spelklubbsmordet i Grums.

Åtal ska väckas senast den 22 oktober.

– Pettersson noterar att ovanstående från ljugmediat SVT är mycket detaljerat och behöver bara tillägga en sak…de åtta häktade är

Misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott

 • Ali Arslan, född 1963, skriven i Karlstad. Dömdes 2008 för grovt olaga hot till fängelse 8 månader gällande spelklubbsmordet i Grums. Två månader efter avtjänat straff greps han igen, den gången för att hotat en person med en laddad kulsprutepistol. Dömdes 2009 till fängelse i ett år och tio månader för misshandel, olaga hot, grovt brott samt grovt vapenbrott.
 • Ali Arslan, född 1989, skriven i Karlstad och son till ovan. Dömdes 2006 för misshandel till böter 1200 kronor. 2008 dömdes han för mordet på spelklubben. Mordet har beskrivits som en ren avrättning. Lägg märke till att detta svin dömdes för mord 2008 men är redan ute och skjuter igen!!!
 • Ziwer Assad, född 1985, skriven i Karlstad. Dömd för ringa narkotika- och trafikbrott.
 • Karwan Kamali, född 1983, skriven i Borås. Dömdes 2008 till fängelse 1 år för dopingbrott, skadegörelse samt olovlig körning. Desto längre straff 2009 för övergrepp i rättssak, försök till utpressning och grovt narkotikabrott till fängelse i två och ett halvt år. Böter för trafikbrott 2012.
 • Mohammed Gemal, född 1987, skriven i Borås. Dömdes 2008 för misshandel, grovt trafikbrott, rattfylla, narkotikabrott till fängelse i tre månader. 2008 fick han skyddstillsyn för ny rattfylla, grovt trafikbrott och narkotikabrott. 2009 dömdes han för narkotikabrott och människorov till fängelse i tre år och sex månader.
 • Khaled Poyani, född 1982, skriven i Karlstad. Dömdes 2008 för grovt narkotikabrott, brott mot vapenlagen, med mera, till fängelse i 2å och åtta månader. Ansågs vara huvudman i en smugglingshärva där fyra kilo hasch kördes från Karlstad till Norge. 2011 dömdes han till samhällstjänst för misshandel.
 • Lucas Wallinder, född 1991, skriven i Karlstad. Tidigare ostraffad.

Misstänkt för grovt vapenbrott

Hayder Arslan, född 1992, skriven i Karlstad och son till förstnämnde Arslan. Dömd för flera grova våldsbrott. Han skar en man i ansiktet och sköt en annan i benet. 2008 fick han 80 timmars ungdomstjänst för misshandel, stöld och olovlig körning. 2009 var han inblandad i en kidnappning och dömdes för människorov och grov misshandel vid två tillfällen till sluten ungdomsvård. 2011 var det dags igen. Han dömdes då till fängelse i ett år för grov misshandel, grovt vapenbrott och grov olovlig körning. I år har han hunnit dömas för tre fall av grov olovlig körning samt fängelse i sex månader för misshandel.

7-1 till bortalaget således och den ende i hemmalaget verkar vara en amatör.


4 responses to “Åtta häktade efter skottlossning – SVT rapporterar detaljerat

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: