SN-Gate, Södermanlands Nyheter & Sanningen – del 2

Återigen har Södermanlands Nyheter och tidningens reporter Johanna Cederblad med fotografen Karl-Göran Zahedi Fougstedt i släptåg ägnat sig åt att göra ett djupt osakligt för att inte säga lögnaktigt reportage om asylförläggningen Jollen i Oxelösund och dess ägare Vinterklasen AB.  

Reportaget är inte publicerat ännu men vi vet att där kommer allt utom sanningen att stå.

“Södermanlands Nyheter har för länge sedan slutat rapportera sakligt och korrekt som deras egna etniska regler säger utan de tror att deras uppdrag är att få läsarna att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor.”

Nåväl, vid dagens besök for Cederblad runt och tittade, det var nystädat, rent fräscht och helt men på herrtoaletten luktade det lite urin och det måste naturligtvis påpekas. Att det luktade fräscht på damtoan och att pojkar och män ibland pissar bredvid finns nog ingen anledning för SN att nämna.

Dessutom verkar reportern mer än lovligt dum i huvudet med sina ledande frågor:

-Är det okey att barnfamiljer och havande kvinnor bor såhär?

– Holmström, kan inte du som tjänar så mycket pengar på den här verksamheten och har lediga lägenheter hyra ut dessa till barnfamiljerna?   

Reporter Cederblad har trots att hon massor av gånger fått upplysningen inte fattat att Vinterklasen AB inte hyr ut till de asylsökande utan de hyr ut till Migrationsverket som i sin tur bestämmer vilka som ska bo i rummen som är av vandrarhemsstandard. Holmström tillhandahåller rum och mat enligt ett kontrakt som följs. De asylsökandes sociala situation står Migrationsverket för.

Reporter Cederblad har inte en aning vad Holmström tjänar på verksamheten, hon kan i de offentliga kontrakten se vad inkomsterna är men hon glömmer att nämna utgiftssidan. Förläggningen kostade 5 miljoner att köpa, byggnaden där matsalen är en del 7 miljoner, till detta kommer möbler, inventarier, el, gräsklippning, snöskottning, städning och c:a sex heltidstjänster + underleverantör för att driva anläggningen. Inkomsterna är stora men det är utgifterna också men förhoppningsvis får Vinterklasen AB en slant över i slutändan.

Givetvis hyr Holmström ut lediga lägenheter till asylsökande men det gäller samma regler för dem som för alla andra. De måste ha en fast inkomst och eftersom de inte kan betala hyran så är frågan Migrationsverkets och Sveriges skattebetalares. Pettersson undrar varför inte Cederblad och Carstorp med sina inkomster fullt i klass med Holmströms inte tar hand om några asylsökande av ren solidaritet?

Enligt senaste taxeringskalendern tjänade

  • Åke Holmström 380 000 och resultatet för Vinterklasen AB var – (minus) 1,2 miljoner.
  • Journalisten Johanna Cederblad 369 900
  • Chefredaktör Göran Carstorp 830 300

…så frågan är vem som tjänar mest och borde hjälpa de asylsökande!

Vid dagens besök blev reportern och fotografen tillfrågade om de inte vill fotografera allt som var åtgärdad sedan deras senaste besök men det var inte intressant.

Vill ni läsa manipulerade och vinklade nyheter så vänta på reportaget i SN. Vill ni veta sanningen så titta på bilderna nedan och tänk på att det städas varje dag, sju dagar i veckan och att det repareras och rustas hela tiden men det förstörs medvetet i en hisnande takt. Detta av människor som borde visa upp sin bästa sida för att eventuellt få uppehållstillstånd vilket bara några få (2-3 st av flera hundra) hittills har fått. Den absoluta majoriteten har inga flyktingskäl och kan närmast liknas vid turister, många av dem är naturligtvis besvikna när de kommer på att de är lurade att köpa biljetter av gangsters för att samme gangster sagt att i Sverige får du pengar och jobb och får du inget jobb får du pengar ändå.

Naturligtvis är inte alla asylsökande svin, de flesta är bra människor men de är betydligt fler än några få som inte går att ha i möblerade rum.  

Bilderna från Asylförläggningen Jollen 2012-10-01 på förmiddagen, det tog tio mantimmar att sanera utöver den ordinarie städningen och vi valde att inte ta med bilderna på bortslitna stolarmstöd, sönderslagna golvlampor, brända köksbänkar, ristade väggar, uppeldade brandvarnare m.m.

 Här ligger lite av de kläder som givmilda skänkte i helgen tillsammans med mjölkkartonger och andra matrester.

 Mera skänkta kläder och mat. Visst är det kul att försöka hjälpa till?

Ut i korridoren med det som inte passar, andra får städa…

Här var det mest bananskal och andra matrester, vad ska man göra, inte ska vi behöva använda soptunnan?

Kan inte de snåla svenskarna skänka lite bättre saker, den är skiten vill vi inte ha…

Ja, det är precis vad ni tro men i mitt land gör vi det stående och eftersom jag tillhör herrefolket får någon annan städa…tror någon att reporter Cederblad kommer att nämna denna skithög? För övrigt finns är plats för en driftig entrepenör, öppna firma – potträning för vuxna! 

Så här ser en sönderbruten tvättmaskin ut, vad våra nysvenskar ska ha de bortslitna aluminiumlisterna till begriper inte jag…

Vi får säkert anledningen att återkomma, då kanske vi tar upp toaletterna som förstörs medvetet eller de stulna mikrovågsugnarna eller de pojkar som påträffades i entredörren bärande på en tvättmaskin de var på väg ut med eller mordhoten eller hur det är att bli kallad rasist av den som inte får som han vill eller den smarting som gjort ett verktyg så han kan låsa toalettdörren utifrån och på så sätt har en alldeles egen, privat toalett men inget av detta kommer ni att få läsa om i Södermanlands Nyheter, vill ni fråga varför så har ni adresserna nedan…

Chefredaktör och ansvarig utgivare goran.carstorp@sn.se Tel: 0155-767 43

Näringslivsreporter johanna.cederblad@sn.se Tel: 0155-767 36

Tidigare om Jollen HÄR.

Eftersom SN går och kommer som de vill på Jollen som är privat område utan att fråga om lov kan det inte vara något fel att klampa in på SN:s redaktion, ställa frågor och fotografera, hittar ni inte chefredaktören så titta under bordet, han är feg och brukar springa och gömma sig när det osar katt. Några förslag på frågor…

  • Tycker SN att det är god journalistik att olovligen smyga sig in på asylförläggningen Jollen?
  • Varför kontaktade och förvarnade inte SN innan besöket Migrationsverket och fastighetsägaren?
  • Varför anser sig SN inte behöva ta hänsyn till den sekretess som omfattar asylsökande genom att göra intrång bland boende med reporter och fotograf utan att Migrationsverket och fastighetsägare informerats eller givit tillstånd?
  • Varför följer inte SN medias egna riktlinjer om att iaktta särskild hänsyn vid kontakter med medieovana personer och speciellt barn? (SN publicerar både namn och bild på barn och vuxna flyktingar som knappast kan förutse konsekvenserna av sin medverkan i tidningen.)
  • Vad är SNs syfte med att ställa frågan: ”Vad tycker du (Migrationsverket) om att Åke Holmström tjänar pengar på asylsökande?”
  • På vilket sätt anser SN att Åke Holmström som fastighetsägare brutit mot avtalet med Migrationsverket och är ansvarig för de asylsökandes ”misär”?

Länk till SN i länklistan till höger.

20 thoughts on “SN-Gate, Södermanlands Nyheter & Sanningen – del 2

  1. En kompis till mig jobbar som fastighetsskötare i ett område med övervägande andel ”berikare” Han börjar ofta sin arbetsdag med att plocka soppåsar på gräsmattan. Det aktuella huset har fortfarande sopnedkast i trapphuset men de listiga, i detta fall, Somalier som bor där har kommit på att man kan tjäna några steg på att öppna fönstret i vardagsrummet och hiva ut skiten den vägen.Det finns ju dumma svenskar som tar hand om eländet, verkar man resonera.

  2. Verkar som att de små liven på boendet mår bra, fast och fin avföring, synd att spola ner en sån praktpjäs tyckte de säkert.

  3. Tack för ett reportage med annan vinkel, det är allt för sällan man kan läsa sånt i tryckt press.
    Men jag tar avstånd från osmakliga bilder på resterna efter en bönestund på huk.

    • Verkligheten är inte alltid vacker 😉 bilden var magstark men nödvändig.
      Nödiga medeltidsfolk är inget kul.

  4. Det är bra du som fristående person bemöter pressen och visar verkliga förhållanden. Filmen som SN publicerade, när asylsökanden satt och beklagade sig över att det inte fanns ben på sängen var vad vi i folkmun kallar för ”lyxflykting”. Vad tror de, att Sverige (skattebetalarna=gemene man) ska bekosta hotell med fullservice för dem? De bör och ska vara väldigt glada för hjälpen som de faktiskt får, boende, mat etc.

    • Skattebetalare, kvinnan som gnällde över att sängen inte hade ben ”glömde” tala om vart benen på sängen tagit vägen. De satt där när hon flyttade in. Hon gnällde även att de bodde tre i det lilla rummet och ”glömde” bort att de hade ett rum till.

  5. Hej igen!
    Jag fick svar ifrån Göran och redovisar dom här under. Jag har alltså tagit dom frågorna som finns under artikeln och fått dessa svar.

    Hej Patric. Tack för dina frågor.
    Så här ligger det till:
    Vi besökte Jollen på inbjudan att flyktingarna själva. De ville få möjlighet att visa på de förhållanden som de lever under.
    Visserligen ville fastighetsägaren hävda tillträdesförbud, men grundlagen, i detta fall Yttrandefrihetsgrundlagen, som stadfäster alla människors rätt till yttrandefrihet och rätt till anonymitet i kontakten med massmedier, står över sådana förbud.
    Självklart har vi också tagit etiska hänsyn av skilda slag i kontakten med flyktingarna.
    När det gäller frågorna som har med fastighetsägaren att göra anser i alla fall jag att de är relevanta. Vi har ju idag en stor debatt i samhället om det rimliga i att man som enskilda ska kunna göra vinster på välfärdssamhället. Och det är en debatt som långt ifrån begränsar sig till något enskilt politiskt block.

    Får jag ställa en motfråga till dig: Tycker du att vi har publicerat uppgifter om flyktingarna som varit oetiska med hänsyn till dem? Eller vari grundar du ditt engagemang?

    Vänliga hälsningar

    Göran Carstorp
    Chefredaktör och ansvarig utgivare
    Södermanlands Nyheter

    • Skrattretande när G. Carstorp tolkar yttrandefriheten som fan läser bibeln.
      Alla som de senaste åren refuserats i SN:s kommentarsfält för sakliga, men invandringskritiska inlägg, förfasar sig över hur falskt detta klingar!

      ”Visserligen ville fastighetsägaren hävda tillträdesförbud, men grundlagen, i detta fall Yttrandefrihetsgrundlagen, som stadfäster alla människors rätt till yttrandefrihet och rätt till anonymitet i kontakten med massmedier, står över sådana förbud.”

      I detta fall kämpar murveln för de ”stackars flyktingarna” och deras mediautrymme, samtidigt som fanskapet spottar på de seriösa argument som simmar i Carstorps egen lilla s.k. ”pissränna”.

      …..DEN MANNEN ÄR SJUKARE ÄN TYFUS!!!

  6. Hej!

    Har nyligen hittat till denna sida och tycker det är skönt med lite riktiga nyheter även på det lokalaplanet, nationellt finns det fler alternativ som tur är. Jag tog mig friheten att maila frågorna som står i slutet av texten till både Johanna och Göran, frågan är om jag får svar, men skulle dom mot förmodan svara så lägger jag upp svaren här.

    • Välkommen hit Patric B. Det är så himla bra att du bryr dig, det är det som gör skillnad.
      Eva-Marie

  7. Fy fan!! Hur mycket får du betalt av Åke Holmström???
    Han är en blodsugare. Som inte bryr sig om andra människor.
    Han kör en bil för över 1 miljon kr. Luktar LITE skattefusk här.

    • Som svar på din fråga så får jag inget betalt av Holmström. Däremot får reportern betalt av SN trots felaktigheter i hennes rapportering. Är det några fel i mitt inlägg så tala om vad så rättar jag.

      Holmström bryr sig om andra människor, fråga gärna personalen och de asylsökande som SN inte intervjuad. Men inte ens Jesus eller Allah är älskade av alla människor.

      Vad bilen kostar vet jag inte men den ägs eller leasas troligen av Vinterklasen AB och Holmström har fastigheter i Högsjö, Vingåker, Finspång, Oxelösund och kanske på andra håll och han behöver en bil att åka i och betalar säkert förmånsvärde som alla som har tjänstebilar gör.

      Något mer? Jag svarar gärna så gott jag kan på dina frågor och duger inte min svar så kan du säkert kontakta Holmström på Vinterklasen AB.

  8. Hahaha! Sköna bilder! Fortsätt gräva om detta! De e ju muslimbajs! Får inte sitta, måste huka på stolen. Sjukt.

  9. Ja, vad säger man om SN och deras ”journalister”.

    Nåväl pettersson, du har inte kontaktats av Avpixlat, Fria Tider, Swecon eller Thoralf om du vet vad?
    De borde ha intresse av att gräva lite i SN:s manipulerade verklighetsbild.

Kommentera