Oljeskiffer löser tillgången på olja

Av Olli Rein

Tre delstater i USA sitter på mer olja bundet i oljeskiffer än hela världens konstaterade oljereserv.  Även i Kanada finns enorma mängder oljeskiffer som Obama vägrat köpa olja ifrån p.g.a.. ekologiska invändningar. Miljöaspekter tycks väga tyngre än att köpa olja från en demokrati. Idag finansierar USA terrorismen i Mellanöstern genom sitt val att köpa olja.  Miljön i Kanada tycks vara viktigare för Obama än att sprida demokrati och mänskliga rättigheter.

Det finns mycket mer att läsa om detta HÄR , och jag kommer successivt att bygga på den här sidan vartefter jag återfinner sidor jag har haft uppe, men tyvärr inte sparat. Det är så att USA  själva har mer olja från oljeskiffer än hela Världens samlade  tillgångar av vanlig olja och oljeskiffer. Det finns i Sverige också, så det kan bli hård konkurrens med arabländerna under de kommande decennierna. Det som varit Arabernas största tillgång, att pumpa olja ur Jordens innandöme kan snart vara historia. Vilka som behärskar energin i Världen är en av de viktigaste frågorna.

Ta länken till detta inlägg och lägg upp den där ni lätt hittar den. Jag kommer  den närmaste tiden att koncentrera mig på denna oerhört viktiga information, där vi kan komma att kunna bli av med enorma kostnader för transporter och annat som dagens arabiska export av olja ger upphov till. Just nu så finns den mesta och bästa informationen under länken  mitt på sidan ungefär.  Ledsen att jag inte kunde komma ut med det mesta på en gång, men det kanske hade varit för mycket.

Oljeskiffer löser Jordens oljeproblem. Mycket snart kan vi lösgöra oss från arabernas tyranni vid oljehandeln. När det gäller oljan i Libyen, så är och har det alltid varit Italien som varit mest beroende av just den näraliggande oljan. Kanske kommer deras beroende att försvinna, då de finns bland de länder som kan utvinna mycket olja från sandskiffer. Sverige tillhör också de länder som kan utvinna oljeskiffer, och har tidigare utvunnit olja på 1940- 1960- talet från alunskiffer i Närke och Västergötland, då var dock den pumpade oljan alltför billig efter andra världskriget för att skiffern ekonomiskt skulle kunna brytas, men nu är det annorlunda.

Det enda landet i Europa som bryter oljeskiffer är Estland. Det kan ge dem en konkurrensfördel att ha varit tidigt ute, och därigenom samlat på sig erfarenheter från brytningen, som de kanske till och med kan exportera till andra länder.

Oljeskiffer löser Jordens oljeproblem, som det har gjort i Estland

Skiffer täcker hela energibehovet

 http://mellanosternidag.wordpress.com/oljan-roten-till-det-onda/9-oljeskiffer-i-usa/

 Oljeskiffer löser Jordens oljeproblem. Mycket snart kan vi lösgöra oss från arabernas tyranni vid oljehandeln. När det gäller oljan i Libyen, så är och har det alltid varit Italien som varit mest beroende. Kanske kommer deras beroende att finnas kvar, då de inte fanns bland de länder som kan utvinna olja från sandskiffer. Sverige tillhör dessa länder, och har tidigare utvunnit olja på 1940- 1960- talet från alunskiffer från Närke och Västergötland, men då var den pumpade oljan alltför billig för att kunna brytas, men nu är et annorlunda. Se till att köpa aktier i t.ex. USA-företaget Carterpillar, som har stora hjullastare och svenska Volvo för samma maskiner och lastbilar, där finns dock eventuellt de mycket större Euclidlastbilarna att konkurrera med, och kanske borrutrusningar från Atlas Copco och Sandvik. Ni vet väl vilka som för det mesta tjänade mest vid guldruscherna till Kalifornien och Alaska Klondyke river, det var ju de som sålde verktygen som spett, spadar, hackor och vaskpannor, samt de som sålde mat, kläder och förlustelser.

http://mellanosternidag.wordpress.com/oljan-roten-till-det-onda/9-oljeskiffer-i-usa/

North to Alaska med Johnny Horton passar bra som musik i detta sammanhang så här är den. Ni kan se den lilla floden Klondyke rinna i serpentiner ut i den väldiga floden Youkon river. På videon kan ni se det en bit från början.  Då var det gula guldet som gällde, nu gäller det svarta guldet.

http://www.youtube.com/watch?v=JSt0NEESrUA

2 thoughts on “Oljeskiffer löser tillgången på olja

  1. […] Tidigare på Petterssons Detta inlägg postades onsdag, 17 oktober, 2012 kl 20:46 och märkta med Credit Suisse, foxconn, kina, List of sports attendance figures, Morgan Stanley, Sweden, United States, USA och postat i Inrikes, Migration – invandring, Utrikes. Du kan följa alla svar till detta inlägg via RSS 2.0 flödet. « Möt Obamas Wahabitiska släktingar del III Åsa Romson svamlar » […]

Kommentera