”Ta ert ansvar SD”


Av Stefan K

Det är SD:s fel att somalierna i Forserum utsatts för rasism.

Så beskriver i alla fall Miljöpartisten Björn Lindgren (nykterist och arabtolk) situationen i en debattartikel på SvD. Repliken kommer på Jimmy Åkessons besök på orten i tisdags, som Lindgren beskriver som särskilt olämpligt. Uppenbart har miljöpartisten ignorerat det som polis, flertalet tjänstmän och lokalbor sagt i intervjuer. ”Det aktuella gänget har trakasserat och vandaliserat i flera år och det är långt från bara somalier som drabbats?.

Även i en miljöpartists värld är alla brott som drabbar invandrare med automatik rasistiska och detta ska ingen tillåtas att ifrågasätta. Ordet vardagsbrott sätts bara i samband med brott som drabbar svenskar och västeuropeiska invandrare.

Lindgren tar upp två exempel som han tar till hjälp för att skylla svenskarnas negativa inställning till muslimer på SD.

Han tar upp Jimmie Åkessons debattartikel i Aftonbladet och hänvisar till rubriken ”Muslimer är det största hotet mot Sverige sedan andra världskriget”. Verkligheten, som vi hört Åkesson säga vid flertalet tillfällen, är att rubriken sattes av Aftonbladet själva och att originalet löd ”Islam är det största hotet…” Han är uppenbart dåligt påläst, den gode Björn.

Det andra exemplet han tar upp är SD:s reklamfilm från 2010. Kära läsare, här ställer jag en rak och enkel fråga till er: Med tanke på vad ni läst i era lokaltidningar, vad ni sett på TV-nyheterna och det ni hört av bekanta med insyn i de äldres situation. Har SD:s reklamfilm rätt eller fel?

Jimmie Åkessons artikel i SvD

Björn Lindgrens artikel i SvD

Som ni märker har SvD valt att inte tillåta kommentarer till Lindgrens artikel. Vän av ordning undrar varför, men nåväl. Har ni synpunkter på hans artikel kan ni ju alltid skicka honom ett mejl med era frågor. Detta gör ni genom att klicka på denna länk. Eller så kan ni följa hans twitter där ni bl.a. kan läsa följande märkliga inlägg…

Jag undrar vilken debatt Björn Lindgren tagit med Jimmie Åkesson, för jag har då aldrig hört eller sett någon. Kanske partikamraten syftar på SvD:s artikel där han vräker sig med märkliga och felaktiga beskrivningar. En miljöpartist i ett nötskal.


8 responses to “”Ta ert ansvar SD”

 • hane

  Frågan är om det är islam eller MP som är det största hotet mot Sverige!
  Mailade werbredaktören på SVD och frågade varför man inte kunde kommentera Lindgrens artikel, men inget svar och jag tror inte det kommer något heller, fastän att jag varje gång jag har mailat SVD påtalat att jag än så länge är prenumerant, men de bryr sig inte.

  Gilla

 • Stefan K

  Invandrare med utomeuropeisk bakgrund kan aldrig drabbas av samma vardagsbrott som tusentals svenskar gör varje dag, utan brottet får med automatik stämpeln rasism.
  Hur är det då när invandrare med utomeuropeisk bakgrund drabbas av brott som begås av andra invandrare med utomeuropeisk bakgrund? Är det rasism eller har det då plötsligt förvandlats till vardagsbrott?
  Det börjar bli knepigt det här.

  Gilla

 • osborn

  Lätt att konstatera att det är MPs fel att vi överhuvudtaget släpper in horder av bidragsturister från Somalia och deras avkommor i tusentals som svenska skattebetalare skall försörja livslångt så de kan sitta och fika och tugga kat och tillbedja Allah.

  Gilla

 • ollirein

  Det du skriver Eva är givetvis helt korrekt, och på intet sätt bryter det mot några kriterier som den politiskt korrekta pressen kan ha. Men du ligger farligt nära sanningen, och då finns det ju risk för att någon annan kan komma ändå närmare eller träffa ”Mitt i prick”. Då är det säkrast att plocka bort din kommentar och stänga dig ute från debatten. Så behandlar man numera skribenter som känns farliga för det konsensus, som PK alltid kommer överens om. Nämligen att locket ska ligga på, och att man inte ska sträva mot att försöka lösa problemen, med sanningsenliga fakta, utan hellre gå på rykten, om dessa ligger mer i linje med det pressen och politikerna försöker inpränta hos väljarna. Det är detta det gäller, men försök att få Myten Ullenhag och hans nickedockor att erkänna detta. Det går ju inte då sanningen och fakta inte får användas i debatten.

  Gilla

 • allemand

  Vad begär ni av en MP-mupp, intelligens? Glöm det existerar inga sådana.

  Det värsta är att lögnerna får stå obesvarade, ingen möjlighet att kommentera. Löjligt SvD.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Eva:
  Som jag tyder det hela,är din skrift inte korrekt,sett från deras synpunkt..
  Den som inte jamar med,får aldrig komma ”ti grödafadet”.
  Detta tror man nu blir en läxa för dig,att du inte framöver har fräckheten ifrågasätta..vad de skolade anser o. förkunnar !!

  Gilla

 • Stefan K

  Eva
  Det ligger många hundar begravna i Forserumsaffären. När sanningen en gång kommer fram, vilken den oftast brukar göra, kommer många få en del att förklara.

  Felet i din kommentar är väl att du nämner SD i positiva ordalag. Det brukar inte gå hem hos den socialistdominerande pressen.

  Gilla

 • eva

  Jag skrev denna kommentar i SVD som gjorde att jag är blockerad att kommentera.
  (Vad skrev jag för fel?)
  Jag är öppen för synpunkter.

  Jag är imponerad av Jimmie Åkesson och SD kommer få min röst
  för första gången i nästa val.
  Helt rätt att åka dit och bilda sig en egen uppfattning om det här
  som är dolt i dimridåer.
  Hela Forserum-affären känns konstig.
  Det osar katt på något vis.

  Nu har man gått fackeltåg, pratat i morgon-soffor och skrivit artiklar som den här:
  http://debatt.svt.se/2012/08/28/rasismen-i-forserum-jamforbar-med-rasstriderna-i-50-talets-usa/

  Där Mariam Osman Sherifay, (S) Centrum mot rasism hävdar:
  ”majoritetsbefolkningarna att se på och behandla svarta människor
  som mindervärdiga endast på grund av deras hudfärg.”
  Sedan målas alltså etnisk svenske (i bland är tydligen etnicitet viktig att peka ut)
  Forserum-bon som medlem i Ku Klux-klan.

  Ullenhag hävdar i TV-soffan:
  ”att känner man sig kränkt så är man kränkt”
  Vore jag svensk Forserumbo så hade jag känt mig väldigt kränkt
  av detta mediadrev med den vinklingen.

  Men du kan inte vara etnisk svensk för att lösa ut ersättning från DO.
  Men jag förstår att Centrum mot rasism och EXPO inte skulle få några
  mer anslag om det inte fanns rasistiska svenskar att jaga.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: