Polisen måste ta oss på allvar säger somalierna i Forse…Nyköping


Av Pettersson

En kvinna i 30-årsåldern rånades brutalt i sitt hem i Nyköping på måndagsförmiddagen. Enligt anmälan har tre män trängt sig in i kvinnans bostad i Brandkärr och misshandlat henne. Männen sökte igenom lägenheten och fick med sig en större summa pengar.

Kvinnan fördes i ambulans till Nyköpings lasarett. Och nu sprider sig oron bland de boende i området att det ska hända igen. Det här var inte första lägenhetsinbrottet i Brandkärr. Flera har inträffat de senaste månaderna, men inget så brutalt som nu. Nu finns en oro över att man inte vågar åka till jobbet, oro över att lämna en ensam familjemedlem ensam hemma. Samtidigt finns flera som ifrågasätter polisens agerande. Har polisen över huvud taget gjort någon platsundersökning? Polisen hade förmodligen agerandet annorlunda om det inträffat i ett villaområde som Bryngelstorp tror afrikanerna.

– Vi vill att polisen ska det här på allvar och ge feedback om vad som händer. En tystnad från polisen betyder att inget gjorts, säger Mahed Shekh.

– Något måste göras annars kommer det inträffa igen, säger Abdi Nur.

Polisen har haft ett inledande förhör med kvinnan och knackade dörr i området efter händelsen. – Men det är ingen som har sett något, säger polisens förundersökningsledare Mikael Larsson. Utredningen ska fortsätta med ytterligare förhör med den våldsutsatta kvinnan. Hur mycket pengar det handlar om är oklart.

-Pettersson undrar vad fan är detta. Här ligger en gravad hund.

Några indicier:

 • Det går inte att kommentera artikeln på digitala SN
 • Det står inget signalement
 • Afrikanerna blir av med en ”större summa pengar” står det i den digitala upplagan av SN. Varför sitter inte ”en större summa” på banken?
 • Ingen vet något, ingen har sett något. Hur tror somalierna att polisen ska lösa fall utan hjälp från allmänheten?
 • Tre svenska män syns definitivt i de kvartern
 • Afrikanerna kräver feedback från polisen. Det är något som svenskar aldrig får.
 • Större delen av första sidan och hela sidan 8 i Södermanlands Nyheter. Skapligt utrymme. Det sker mängder med inbrott och våldsbrott men normalt blir det bara någon notis men nu är det afrikanska kravmaskiner. Vill de att Brandkärr ska bli ett nytt Forserum? 


14 responses to “Polisen måste ta oss på allvar säger somalierna i Forse…Nyköping

 • Dino

  Stefan K är inte den siste svensken i Brandkärr finns en hel del men dem är raritet i det området.

  Gilla

 • Roger

  Japp han i läderjackan. Han säljer Hasch med för den delen. Så tror det finns en del sanning i det. Den andra är min arbetskamrat faktiskt på Brandkärrskolan o han betvivlar jag starkt har med det o göra. Men han i läderjackan är en hycklare!

  Gilla

 • ollirein

  Han i Nya läderjackan, Roger? Ja han ser skum ut.
  Att dessa människor har placerat pengar utanför svenska myndigheters kontroll och jobbar svart till detta, råder det väl knappast något tvivel om.
  Det är ju överkasten i klansamhället som har kommit hit med de första transporterna för flyktingsmugglarna.
  Hörde ni när en Somalier höll föredrag för en hoper socialtanter och lärare i Linköping för en eller två dagar sedan på Pettersson i ett YouTube klipp.
  En klan kan vara 2 -3 miljoner människor, sa somaliern alldeles i början på klippet.

  http://petterssons.bloggsida.se/invandring/det-sporegnar-over-landets-invandrare

  Gilla

 • Roger

  Fick höra idag att han på bilden i träningsoverallbyxorna är inblandad i det som hänt. Det handlar om att dom tipsat någon om vart det finns pengar. O han där är en av tipsarna. Har inga bevis men jag känner mycket kriminella här i stan så får oftast höra ett o annat.

  Gilla

 • hane

  Något för socialen att titta på om denna kvinna uppbär socialbidrag, vilket är troligt, hur kan hon ha en större summa pengar hemma? Socialen skall ju kolla bankkonto vid utbetalning och då kan de ju inte ha pengarna på banken.
  Så fort en somalier blivit utsatt för brott så drar media igång för fullt, men när svenskar misshandlas, rånas då blir det möjligtvis en liten notis och absolut inget signalement.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Tony:
  Du kan ligga rätt här..Senaste tiden har tullen vid bron varit framgångsrik,senaste igår plockade man en somalier med 175 kilo ..
  Troligen börjat det bli en bristvara för många av dem.Eftersom Khat är en friskvaru-produkt,kan priserna snabbt stiga !!

  Gilla

 • Tony

  Var det pengar från lukrativ khat försäljning?
  ” vi vill att polise tar det här på allva”
  Har någon någonsin hört en Somalier oroa sig
  över sina egna gangstrar??

  Gilla

 • osborn

  Oj Oj när somalier drabbas av brott så är det en jättegrej rasistiskt men när vanliga svenskar drabbas då är det i regel ingenting bara ett i mängden. Och att olika utlänningar är förrövare både i fall där svenskar och invandrare drabbas håller Ljugmedia tyst om.

  Gilla

 • eva

  Det är ju helt upprörande att de behandlas lika illa som om de var svenskar 😉
  De hade säkert en förmögenhet i hemmet, och säkert var det svenskar som var förövare.
  Som plåster på såren kanske försäkringsbolaget och DO-bidraget kan lindra.

  Gilla

 • Stefan K

  Det står i tidningen att två av rånarna var maskerade. En var det alltså inte och därmed borde kvinnan kunna lämna ett signalement.

  Få somaliska kvinnor i Brandkärr kan svenska, så rånaren som genom dörren sa att han kom med post kanske talade ett bekant språk?

  Att rånarna valde en kvinna som råkade vara hemma och hade en stor summa pengar låg, får en att fundera.

  Artikeln går ut på att tycka extra synd om somalierna, för i Brandkärr har mängder med rån och stölder inträffat bara det senaste året, de flesta riktade mot äldre. Ingen av dessa har föranlett lika stora artiklar och plats på första sidan.

  Kan inte låta bli tanken att de senaste rapporterna om utsatta somalier, beror på att media vill skapa känslor för gruppen för att på så sätt ta fokus från de över 20 000 anhöriga som väntas till Sverige.
  Att regeringen också börjar sätta lite press på somalierna om att de inte kan förlita sig på ett kravlöst liv i Sverige längre. Nu kanske de måste jobba för att få behålla sina generösa bidrag.

  Gilla

 • Law of the land

  ”Vår” StefanK var väl en av de sista Svenskarna i området, innan han flydde.
  ….hoppas att han tog flaggan med sig.

  I stället för att gå efter SNs (och övrig mainstreammedias) fula, redan genomskådade snyfthistorier om stackars utsatta negrer, så tycker jag att polisen i stället ska utreda rånoffrets familjs affärer!
  ”En stor summa pengar” i hemmet, i ett ghetto, tyder på att gärningsmännen hade insyn i lägenhetsinnehavarens lönsamma födkrok, samt eventuellt kommer från samma kulturkrets / bransch.

  Låt mig gissa på flyktingsmuggling och / eller khatförsäljning, skulle bli mycket förvånad om detta inte stämde.

  OM pengarna inte kommer från brottslig verksamhet, så kanske det är dags att strypa flödet av våra surt förvärvade Svenska skattepengar till ”det svarta hålet”, invandringen, och öronmärka varenda krona till vad skatten EGENTLIGEN var tänkt att gå till.

  Gilla

 • Pica pica

  Håller med dig Pettersson, en gravad hund. Törs inte spekulera men hoppas på en uppföljning. I Forserum sa en av somalierna i början att de också ville flytta till Stockholm men inte hade fått någon lägenhet. Om det är någonting de vill ha kommer det nog fram så småningom. Kanske en tabbe att de medgav att de hade en större summa pengar hemma.

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Vilka regler gäller för ersättning från DO,vid sådana ”rasistiska” rånöverfall ??
  Finns det någon form av självrisk,för dessa ”nysvenskar”,som bevara såååå stora summor i hemmet ??
  Två av många frågor man kan ställa sig,efter detta mystiska fall !!

  Gilla

 • malmo

  Detta är mycket som ”Vargen komme vargen kommer”.

  Gemene man tror inte på somalierna längre. Vi har tröttnat så nu får dom skrika bäst dom vill.
  Eller har jag fel?
  Eva-Marie

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: