Så många fick kissböter

Av Pettersson

Vår lokaltidning Södermanlands Nyheter går från klarhet till klarhet, nu har SN gjort ett spännande reportage om den grova brottsligheten i Södermanland.

Vissa platser är helt enkelt inte till för att kissas på. Det har flera sörmlänningar fått erfara i sommar. Nöden har visst en lag. Den som urinerar öppet på offentlig plats bötfälls med 800 kronor direkt på plats för förargelseväckande beteende genom offentlig urinering. I länet har 27 böter skrivits ut under sommarmånaderna. Totalt har det inneburit över 20 000 kronor till statskassan.

Dessutom har SN en webbfråga där man undrar om läsarna har kissat offentligt någon gång. Hela 81 % har svarat ja och det visar verkligen vilka grova brottslingar sörmlänningarna är.

Så långt handlar det om SN:s spännande kriminalreportage.

Nedanstående insändare skrev jag och skickade till Södermanlands Nyheter redaktion och till tidningens kriminalreportern Roger Sundberg den 9 maj 2010. Redaktion är tyst, inget svar och ingen publicering. Roger Sundberg svarade att han tyckte statistiken över lite längre tid var intressant men sedan har inget hänt.

SN tycker kanske inte att det är något att rapportera för sina läsare i Södermanland när brottsligheten stiger med 4 till 9 gånger eller troligare vill de inte ta i följdfrågan om vad det kan bero på.

Hur som helst här är insändaren…

Statistik om brott.

 • I Södermanlands län ökade befolkningen mellan 1975 och 2008 från 251 913 till 267 324 invånare, det blir med 6 %
 • Under samma tid ökade antal rån från 51 till 247 dvs. med 384 %
 • Sexualbrotten ökade från 81 till 563 vilket blir 595 %
 • Hot, kränknings och frihetsbrott steg från 585 till 5728 och det gör 879 %
 • Våldsbrotten steg från 912 till 3862 = 323 %

Under samma tid ökade antalet uppehållstillstånd med…förlåt mig, höll på att glömma att sådant får man inte skriva. Det kan missuppfattas.

Pettersson den 9 maj 2010

——

Det som jag inte skrev till SN är att antalet uppehållstillstånd i landet har ökat från c:a 15 000 till 80 000 per år de senaste 20 åren. Det blir drygt 5 gånger. Om det har ett samband med den ökande brottsligheten vet jag inte men vi kommer heller aldrig att få reda på det så länge det är förbjudet att diskutera.

6 thoughts on “Så många fick kissböter

 1. Pisseböterna står nog urin-vånarna för. Mena visar inte snorren om dom inte är i grupp över ensam kvinna (eller vid kalsongbyten som vid Mariannelund)

  (ironi)

 2. Det kan ju bero på att 99:an är så pissnödig när invandrarbrott förs på tal, att han tycker sig finna utrymme i sin skittidning för lite piss också.

 3. Det är det nya Sverige, “Law of the land”. Det finns ju numera andra behov, bland annat behovet att förnedra sina offer.Här behövs väl en hel del pixlingsmaterial, men hur är det, visst kan man väl få DNA av piss. Att det är någon från Mena-länderna, är i det här fallet självklart. Vilka andra har behov av att slå ner kvinnor och sedan förnedra dem med att pissa på offret. Men de kan vara från Afrika eller Asien också, såväl som från f.d. Jugoslavien och Albanien. Med så bred sökning kan jag inte få fel. Kanske blir man sån av könsstympningen.

 4. Trams-nyheter som igentligen inte är värda trycksvärta alls. Nöden har väl ingen lag.

 5. Urinerande på allmän plats kan, i det ”nya Sverige”, delas in i olika kategorier:

  Det ”gamla” scenariot var när vi går ut i buskarna, precis som vi alltid gjort i tusentals år, och diskret uträttar våra behov.

  I det nya, kvinnoföraktande Sverige tar sig fenomenet helt andra uttryck:
  http://www.expressen.se/nyheter/slog-ner-kvinna-och-urinerade-pa-henne/

  Nu råder förmodligen febril aktivitet på tidningsredaktionerna med att vitpixla övervakningsbilderna från brottsplatsen, innan publicering.

Kommentera