Nya klädregler i Europeiska skolor?

Av Stefan K

I en norsk skola har rektor och lärare förbjudit de kvinnliga eleverna att bära utmanande kläder.

Sexuella trakasserier på skolan i norska Bodö har tvingat fram nya klädregler för de kvinnliga eleverna. En inte allt för utmanande klädsel är nu den nya klädregeln för skolans flickor. Idag Norge, i morgon Sverige? Jag som växte upp i en tid när kort-kort i skolan och topless på badstranden var högsta flickmode, kan inte påminna mig att det diskuterades förbud mot en viss klädsel av rädsla för sexuella trakasserier.

Något har hänt i Europa de senaste åren och förlorarna lär åter bli den kvinnliga befolkningen. Tänk att den kvinnokamp för jämlikhet som våra kvinnliga förfäder och nutida vänner fört, gått förlorad för att vi måste rätta oss efter den nya adeln och den kränkta minoriteten.

Källa: VG

Idag tillåtet, imorgon haram.
Svenska skolflickors nya skoluniform?

5 thoughts on “Nya klädregler i Europeiska skolor?

  1. Roland, hej förresten. Vi har ju haft en del debatter på SN och trevliga sådana.

    Tro mig, när jag enbart förlitade mig på Expressen, SN och SVT var jag precis lika ovetande om det som pågår. Tack vare Internets fria nyhetsförmedlare vet jag bättre idag och därför har jag övergivit de borgerliga partier som jag tidigare röstat på.

    Kunskap är bättre än floskler, det är ett som är säkert.

  2. Bara början på denna idioti,vänta en tid och ni ska se,att s.k ”västerländsk” kommer att förbjudas..
    SVR kommer dygnet runt att läsa surer ur Koranen,i alla kanaler..Nya tider,nya seder !!

  3. Ju mer jag läser på denna blogg, ju mer osäker blir jag om ”soffan” är rätt val för mig 2014. Detta inlägg av Stefan säger en hel del.

Kommentera