Ligister skapar kaos i svenska förorter

Av Pettersson

I veckan har tunnelbanan mellan Tensta och Rinkeby i Stockholm stoppats på grund av ungdomsgäng. Tidigare hotades och misshandlades journalister i Bergsjön i Göteborg. I Rosengård i Malmö vågar brandkår och ambulans inte åka utan poliseskort. Det är dags att sluta romantisera förorten, och det är dags att föräldrar tar ansvar för sina bråkiga ungdomar. Det anser liberala invandrarförbundets ordförande Gulan Avci. Sluta skylla på ”samhället”.

Varför kastar vissa ungdomar sten mot räddningspersonal? Varför anlägger de bränder? Varför förstör de butiker, bilar och ägodelar för redan socialt utsatta människor? Varför sprider de skräck i hela bostadsområden så att människor inte vågar sig ut efter vissa klockslag?

En rad förståsigpåare, ofta med åsikter till vänster, har i åratal ursäktat detta och struntat i att söka några förklaringar. I stället har de skyllt allting på ”samhället”. Samhället är något väldigt diffust, det betyder nämligen både allt och ingenting på en och samma gång.

Det är dags att sluta skylla alla problem på någon annan eller på ”samhället”. Det är dags att föräldrar tar sitt ansvar och ser till att deras ungar inte ränner ute halva nätterna.

Invandrare är inte omyndiga offer som inte kan göra egna val. Vi är som folk är mest. Men när folk begår brott i invandrartäta områden kan det inte ursäktas. Jag är övertygad om att det går att vända utvecklingen.

För det första måste de boende själva inse att samhället inte kan lösa alla problem, här krävs eget ansvarstagande av såväl föräldrar som grannar för att skapa en positiv utveckling på lokal nivå.

Jag skulle därför vilja uppmana invånarna i Tensta, Rinkeby, Ronna, Bergsjön med andra, samt andra medborgare, att demonstrera mot de ligister som förstör för så många.

Likt nyckeldemonstranterna i Linköping som lyckades få bort nynazister från sina gator bör vi alla visa att stenkastande ligister i förorterna inte ska få förstöra vår tillvaro.

Det är dags att sluta vara offer och att börja ta ansvar.

GULAN AVCI, Ordförande Liberala Invandrarförbundet, Gulans uppväxt i Stockholmsförorten Bredäng har inte varit en dans på rosor, men hon vägrar att se sig som ett offer eller låta någon annan göra detsamma. Idag är Gulan Avci, riksdagsledamot för Folkpartiet.

-Pettersson tycker det var bra skrivet av Gulan, hela artikeln kan ni läsa HÄR. Det är bara ett problem egentligen. Det är publicerat den 26 april 2008 och Gulan Acvi skyller delvis problemen på socialdemokraterna ” Integrationspolitiken har i åratal genomsyrats av tillfälliga och meningslösa projekt. Under socialdemokraternas tolv år vid makten byggdes politiken på ett ovanifrån-perspektiv”

Nu har alliansen haft makten i sex år och integrationspolitiken genomsyras fortfarande av tillfälliga och meningslösa projekt och ingen kallar saker och ting vid dess rätta namn. En spade är en spade och en invandrarligist är en invandrarligist.

Det är dags att prova ett tredje alternativ

1 thoughts on “Ligister skapar kaos i svenska förorter

  1. Inte faaan är det ens notis när dylika blattegäng gör livet till ett helvete både för svenskar och invandrare. Nä tyst som i graven. Jämför senaste dagarnas rubriker och uppståndelse om Forserum en nyhet som förstorats upp till max av PK media.

Kommentera