Annie Lööfs departement festade upp 616 000 kronor

Glitter och glamour var temat för Näringsdepartementets årliga personaldag och julfest. Festen bokfördes som seminarium och notan på 616 473 kronor skickades till skattebetalarna.

616 473 kronor kostade Näringsdepartementets julfest. Utöver det ordnades föreläsningar för drygt 50 000 kronor, alltså mindre än en tiondel än själva festen. Ändå bokfördes evenemanget som seminarium i stället för internrepresentation.

– Pettersson säger inte mer än att det blir mat och dryck för 2 140 kronor på var och en av de 288 deltagarna medan föreläsningen som det hela bokfördes som kostade c:a 175 kronor per deltagare.

Var och en får bedöma om fördelningen är rimligt eller om det är ”kreativ” bokföring för en fest. Småföretagare får göra avdrag för personalfester två gånger om året på 270:- exkl. moms per person och gång…

Så festade Annie Lööf loss:

 • 8 december 2011:  Annie Lööf har julbord för Närings­departementet för 616 473 kronor. ­Enligt departementet handlade det framför allt om seminarieverksamhet – ­vilket det också bokfördes som.
 • 19 december 2011: Lööf har avslutningsmiddag med ett 20-tal partikollegor från departementet på Villa Bonnier. De dricker sprit och tolv flaskor vin på skattebetalarnas ­bekostnad.
 • 21 maj 2012: Van der Nootska Palatset skriver en faktura till Näringsdepartementet på en depositionsavgift efter att statsråds­assistent Eva Ankarsjö ringt och bokat bord åt Annie Lööf och hennes stab i departementets namn.
 • 27 juni 2012: Lööf har fest för sin stab på van der Nootska palatset. 14 personer äter och dricker elva flaskor vin och ytterligare 13 glas vin. Hela kalaset går på 21 506 ­kronor och notan skickas till skatte­betalarna.
 • Osv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

8 thoughts on “Annie Lööfs departement festade upp 616 000 kronor

 1. Såg på en annan blogg en affisch,där Lööf själv i egen hög person,tiggde pengar åt hungrande på Afrikas Horn…”Skänk en lunch för 70:-,stod det”..
  Hon förväntar sig nu att vi alla gemensamt ställer upp med samma belopp..
  Skillnaden är kanske att för hennes del,lär maten stå henne upp i halsen,efter senaste avslöjade festmåltiden.Där notan till en kostnad av 2.000:-(per gäst)sändes till skattebetalarna.
  Vem skulle inte kunna avstå en lunch,efter ett sådant skrovmål !!

 2. Vete fan om inte kabelsaxen A Rööf bör vara partiledare tills valet 2014. Menar att de ca 5% idioter som röstar på C idag rimligtvis hunnit vaknat till dess…

 3. 2140:- är långt över det vi vanliga dödliga får räkna som skattefri förmån (60:-). Kanske kronofogden kan titta lite på om var och en av gästerna tagit upp middagen i sin deklaration?

 4. Det är dags att stoppa all intern representation, finns ingen anledning att statliga tjänstemän skall äta och dricka på vår bekostnad. De tjänar dessutom såpass att de kan betala för mat och dryck själva!

Kommentera