Nystartzoner

Av Stefan K

Nu ser det ut som förslagen med nystartzoner sätts i verket.

Redan nästa år kan tolv svenska kommuner få se sina mångkulturella bostadsområden förvandlas till nystartzoner där företagare kan få kraftigt sänkta skatter i upp till sju år.

Vi tror att detta kan ha effekt”, säger en av utredarna, Christer Sjödin. Det som föreslås är rejäla avdrag från sociala avgifter för företag som uppfyller vissa krav och som ligger inom dessa nystartzoner. Avdraget är tänkt att motsvara en sänkning av avgifterna från 30 till 10%. Det maximala avdraget för ett företag kommer att ligga på 3,4 miljoner kronor per år.

Tre kriterier ska ligga till grund för de områden som är tänkt att omfattas av detta:

  1. Låg sysselsättningsgrad.
  2. Hög andel invånare med försörjningsstöd.
  3. Hög andel invånare med låg utbildningsgrad.

De sju kommuner som omfattas till en början är: Stockholm, Göteborg, Malmö, Borlänge, Borås, Eskilstuna, Halmstad, Kristianstad, Linköping, Södertälje, Trollhättan och Örebro.

Christer Sjödin erkänner att denna politik har baksidor, men att fördelarna väger över. Nu tror jag inte att de arbetsgivare som har sina företag strax utanför dessa nystartzoner ser det så. De lär konkurreras ut och därmed kanske de ser sina företag som de byggt upp med blod, svett och tårar nu slås omkull.

Allt detta för att svenska regeringar bedrivit och bedriver en invandringspolitik som kapsejsat och sätter allt tydligare spår i det svenska samhället. Dessutom undrar jag om det inte redan finns nystartzoner i flera svenska städer. Malmö är ett exempel, som Sydsvenskans reportageserie om ”Det svarta Malmö” visade.

Källa: Riksdag och Departement

Ps. Detta läser vi samma dag som nyheten når oss att regeringen tänker sälja ut våra kulturarv för att spara pengar. I Södermanland har vi exempelvis Gripsholms slott, Nynäs slott, Tullgarns slott och Rademachersmedjorna. Vad som regeringen kan tänkas sälja ut i ditt landskap kan du finna här.

5 thoughts on “Nystartzoner

  1. Dystert och om det blir av leder det bara till ökad segregation, och inte till motsatsen.

  2. Alla dessa jobbar bara en timme i veckan, så då görs 15 000 heltidsjobb om till 1 timma i veckan, och vips så är det 600 000 i arbete. Så enkelt och genialt Erik Ullmage!

  3. Med andra ord, varenda företagare i Sverige kommer att betala för att få hyra in sin adress i en postlåda i dessa områden. Men det har säker Ulltuppen fattat, eller? IDIOTER!!

  4. Sådana orter finns det ju hundratals i Absurdistan…Låg utbildning,sysslöshet,och socialbidrag har väl i stort 90 % av ”berikarna”,eller skall också hög brottslighet uppfyllas,för att få komma i 7-klöverns famn inför valet 2014 ??

  5. Detta förstår jag inte alls? Hela tiden har det predikats att dessa tillför så mycket till samhället. Varje dag går 600.000 till jobbet, vadan detta, måste vara helt onödigt?

Kommentera