Kyckling Tikka Masala i Oxelösund

Idag besökte Pettersson återigen matserveringen för Oxelösunds flyktingförläggning. Denna gång tillsammans med två personer från Vinterklasen AB som äger, driver och hyr ut lokalerna till migrationsverket dessutom var fyra Sverigedemokrater med.

Sverigedemokraterna är de första från något politiskt parti eller tjänstemannasidan i kommunen som visat något intresse för hur ”flyktingarna” har det och varför de klagar på maten. För mig är det ofattbart att klaga om man kommer till ett annat land där man får gratis bostad, får äta på restaurang tre gånger per dag på värdlandets bekostnad och dessutom få 70 kronor om dagen i fickpengar. Jag förstår att det inte är som hemma men vill man ha det är det bara att återvända.

Nåväl, just nu bor det drygt 70 personer på Jollen och det nuvarande gänget har hittills varit artiga och trevliga och inte ställt till med något.

Dagens ”flyktinglunch” var om inte utsökt så fullt godkänd men en aning torrt. En sås saknades, med en kall yogurtsås ”Raita” hade det varit perfekt till en kall pilsner eller en Riesling med lite sötma på fredagskvällen, nu fick vi nöja oss med vatten. Det är gott det med.

Det som serverades idag var kyckling Tikka Masala, en indisk maträtt. Till fyra personer går det åt…nej det får ni slå upp själva, rätten finns i många varianter. Denna gång serverades den med allt i ett tillsammans med ris.

4 thoughts on “Kyckling Tikka Masala i Oxelösund

Kommentera