Lugn demonstration i Grums


Av Olli Rein

I dag hölls en demonstration i Grums mot beslutet att flytta två familjer för att ge plats åt ensamkommande flyktingbarn. Enligt VF:s reporter på plats var det cirka 50 demonstranter och allt har gått lugnt tillväga.

Det var tidigare i sommar som två familjer i Grums fick sina hyreskontrakt uppsagda eftersom kommunen vill använda lägenheterna i trappuppgången till ett hem för ensamkommande flyktingbarn. Familjerna hade bott i lägenheterna i 43 respektive 30 år.

Bakom dagens demonstration står ett antal personer som kallar sig Grumsgruppen. De ska enligt egen utsaga vara politiskt obundna. Vilka som ingår i ledningen för gruppen har de tidigare inte velat säga men bakom ansökan om demonstrationstillståndet stod Victoria Wärmler som tidigare satt i Grums kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna.

VF

Ett 70-tal demonstranter deltog i lördagens demonstrationståg i Grums. De kom för att protestera mot kommunens beslut att avisa flera familjer från deras lägenheter för att ge plats åt ensamkommande flyktingbarn, skriver NWT.se

Demonstrationen gick lugnt tillväga. Eskorterade av polis gick man Sveagatan upp till kommunhuset där det hölls ett tal. Inga motdemonstranter syntes till.

Arrangörerna, som kallar sig Grumsgruppen, har kallat manifestationen en ”aktion mot Svenskavhysning”. Det är en opolitisk demonstration med deltagare som har olika politiska uppfattningar, säger Joakim Börjesson. Men i den här demonstrationen får inga partisymboler förekomma.

Vi har anklagats för att vara rasistiska. Det handlar inte om det, vi protesterar mot kommunen och inget annat. De har tvingat flera familjer, bland annat en familj med utländsk bakgrund, att flytta. Flyktingbarnen som ska bo i deras lägenheter vill inte flytta, nu när de vet att andra har tvingats därifrån.

Man ska väl kunna kritisera beslut som man tycker är felaktiga. Men det verkar man inte få i Grums och det är väl inte demokrati, säger Joakim Börjesson.

NWT

Det är lite fylligare i NWT än i VF och man får reda lite på lite mer om vad det gäller. Men en okomplicerad demonstration är ju inte mycket att skriva om, men för formens skull ska ju någon göra det. Kanske kommer det fram något mer senare. 70st  är ju 40 % mer än 50 men de hade nog räknat med många fler.

Olli konstaterar att när SD demonstrerar är det alltid lugnt, om inte vänsterdräggen med afa och suf i spetsen kommer efter utan demonstrationstillstånd och ställer till bråk. Av någon underlig anledning står då bara polisbetjänterna och bugar för slöddret, och inget görs för att upplösa deras olagliga demonstration. Det är endast därför det är stökigt på SD: s demonstrationer framförallt i Malmö och Göteborg. Annars skulle det vara lika lugnt som i lilla Grums.


2 responses to “Lugn demonstration i Grums

 • ollirein

  Tack ”Law of the land” för att du förstod att det var hjälp jag bad om. Ibland så måste man som skribent på Bloggar bara ordna ett Forum, för att ni som kommenterar och ofta har ny information, ska ha någonstans att presentera er information, det var det jag nu gjorde.
  Jag har tidigare varit inne på Victoria Wärmlers Blogg ”Sockerbitar till kaffet” några gånger, och tänkte föreslå henne för vår Bloggroll, så Eva-Marie skulle få ytterligare en kvinnlig bloggare att byta erfarenheter med, men det blev aldrig gjort.
  Kommentarerna är ju ofta en stor del av bloggpostens innehåll. Särskilt med kunniga och välinformerade kommentarsskribenter.
  Kanske uteblev slöddret eftersom demonstrationen var opolitisk, men jag tror nog att det var mest SD folk där och talet hade skrivits av Victoria Wärmler fick jag reda på av dig, och hon hade även sökt tillstånd för demonstrationen, enligt VF. Så visst var det så nära en SD-demonstration det bara kunde vara.
  Det var bara motdemonstranterna som inte var där. Då blir det lugnt.
  http://camillasvra.wordpress.com/2012/07/14/hogerextrema-demonstrationen-i-grums-blev-aldrig-verklig/

  http://sd-thomas.com/2012/07/15/aktion-mot-deportation-av-svenska-hyresgaster-i-grums/

  Gilla

 • Law of the land

  Jag följde förut ”Vickans” blogg, ”Sockerbitar till kaffet” (och gillade den) innan den somnade in…
  Tydligen började hon plugga på distans och fick prioritera.
  Hon skaffade även adoptivhund, som tog mycket tid.

  Nu kan man hitta henne här:
  http://sockerbitar.se/
  …och bilda sig en egen uppfattning om kalabaliken i Grums.

  Hon skrev lite som vår egen Eva-Marie, och det är ju inte så tokigt, eller hur?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: