Korvreklam rör upp känslor


Pettersson tackar för tipset

Ett par välmålade kvinnoläppar som sluter sig kring en tjock grillad korv. Det är bilden som ska locka kunder till Tårtans gatukök i Simrishamn. ”Bilden motarbetar kommunens jämställdhetsarbete”, dundrar genuspedagogen ­Britten Dehlin och går i taket enligt Ystads Allehanda.

Den bilden har förekommit i olika medier både etablerade och på nätet den senaste veckan. På Petterssons tog vi upp korven och lite värre saker HÄR.

Nu har Gudrun Schyman gett sig in i debatten med en lång insändare i Ystads Allehandas pappersupplaga där hon bland annat skriver ”Varför ska korv säljas med reklambilder som associerar till att kvinnor ska suga kuk? Vad är vitsen med det?”

-Pettersson funderar på om istället för att debattera korvreklam borde förbjuda Gudrun Schyman från att öppna käften framförallt med en mikrofon i näven. .. Givetvis i förebyggande syfte så ingen får några associationer…


7 responses to “Korvreklam rör upp känslor

 • hane

  Är det någon som hört Gudrun framföra kritik mot Islams kvinnosyn? Troligen inte! Hon liksom resten av den s k feministiska rörelsen bryr sig inte om det förtryck som Islam utöver över kvinnor. Det är viktigare att lägga tid på en bild på en kvinna som äter korv!
  Bilder som denna, där en anställd på kulturförvaltningen i Simrishamn poserar sexigt är tydligen ok för feminist/genusmaffian!

  Gilla

 • Lars Å Månsson

  Pettersson:
  Var försiktig och en aning finkänslig,när du väljer ut bilderna för dina rapporter ur dagens Absurdistan…Gudrun S t.ex i närbild,kan förorsaka att en stor del av läsekretsen lämnar sidan,utan att ha tagit del av texten !
  Korven kan ge orsak till hungerkänslor hos oss,som måste tänka på vikten o.s.v…

  Gilla

 • [Blocked by CFC] Lasse S

  Förstår inte varför Gudrun är så upprörd.
  Hon är ju känd för att svälja ”korv” på tvären.
  Kanske avundsjuka?

  Gilla

 • allemand

  Klart att kärringen är desperat, hon håller på att tappa marknaden.

  Gilla

 • Eva-marie

  Gudrun är mikrofonkåt.

  Gilla

 • Joachim

  Tja, varför inte för att ändringen av den Svenska grundlagen där multikultur _skall_ gälla få alla boende i Sverige att anamma detta.

  Menar möjligen Gudrun att hon motsätter sig Sveriges grundlag?
  Isåfall är hon rasist och skall brännmärkas därefter
  Varför? Jo för att jag som också motsätter mig den grundlagen och råkar rösta på SD som resten av familjen och mina grannar på något magiskt sätt får den stämpeln på sig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: