Rädd att gå ut i Aten


Pettersson har fått mer från Norge

I Grekland varnas för ett ökat rasistiskt motiverat våld. Grekiska myndigheter kan inte hantera en ökande våg av rasistiskt motiverat våld, enligt Human Rights Watch, som säger att invandrarna är rädda för att gå utanför Aten.

I en ny rapport, skriver Human Rights Watch (HRW) att polis och rättsväsendet i Grekland inte kan förhindra och bestraffa ett ökande antal attacker mot invandrare. Dessutom är offren ovilliga att rapportera sina angripare. Ingen har hittills dömts för brott mot den grekiska lagen om hatbrott som antogs under 2008. Även om polisen har uppmanats att ägna särskild uppmärksamhet åt denna typ av brottslighet, säger rättighetsgruppen för offren att de ombeds att inte rapportera. De som fortfarande väljer att göra det måste du betala 100 euro – cirka 750 miljoner – i avgifter, som infördes i Grekland 2010.

Många människor är helt enkelt rädda för att gå ut på kvällarna men till skillnad mot i Sverige och Norge är det ursprungsbefolkningen som angriper invandrarna.

– Pettersson säger att våld aldrig kan försvaras men trots detta försvaras ständigt den omvända rasismen och upploppen av nysvenska ungdomar i Sverige. Hur länge dröjer det innan Sverige blir som Grekland?

Dagbladet


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: