Nytt från Oxelösund


Av Pettersson

Flyktingförläggningen ”Jollen” i Oxelösund är för närvarande fullbelagd med ”semesterfirande flyktingar”. Det innebär att 98 personer bor där.

Migrationsverket söker dock fler platser. En anledning är att ”flyktingarna”  i hemlandet blivit lovade 500 dollar i kontantersättning och ett jobb om de åker till Sverige.

Häromdagen var det ett litet slagsmål med polisingripande. Några av de nya oxelösundarna var i farten eftersom de inte kunde låta bli att sno varandras mobiler.

Migrationsverket ska även låta Securitasvakter titta till förläggningen regelbundet och de har lovat ersätta de inventarier som blivit stulna på förläggningen. Bland annat fem mikrovågsugnar.  

Kosovoalbanen Aljian Luan  fick åka hem och ta med sig stöldgods för 6-7 tusen kronor eftersom det enligt polisen inte gick att bevisa var han stulit prylarna. Läs HÄR.

För övrigt var det en bosnier som häromdagen klagade på maten, rev sitt bankkort med svenska skattemedel på och ville åka hem.

– Det har Pettersson inget emot… som upprepar villkoren för ”flyktingarna”. Gratis bostad och hygienartiklar, frukost, lunch och middag på restaurang betald med skattemedel samt 70 kronor per person och dag i fickpengar.

Några av dem kan naturligtvis vara riktiga flyktingar men en väldigt stor majoritet här här av andra skäl och varför det inte går att stoppa dem vid gränsen är obegripligt.


3 responses to “Nytt från Oxelösund

 • Lars Å Månsson

  @Hane
  Vid denna tid bodde jag i Berlin och staden invaderades av detta folkslag..Kände genom deras PKK till dem från Sverige.Här fanns ingen kritik eller åtgärder mot dessa annorlunda…till del teoristiska organisation !!
  Berlin o.Tyskland (BRD)reagerade däremot,och beslutade att utvisa dem…
  Då inträffade det osannolika,dessa kurder abonnerade bussar och for i skytteltrafik till Sverige..Här tog man med öppna armar emot dem.Om detta beslut var början till slutet,för att begränsa knarket kan jag inte avgöra.Men det lär vara av just den orsaken,som man bl.a inte ville ha dem kvar i vårt södra grannland.
  Sedan denna tid har ju nu som bekant,i stort alla jorden extremist-organisationer funnit en fristad i landet…och är dessutom accepterade !!

  Gilla

 • hane

  Kommer ihåg när det kommer kossovoalbaner på 80-talet till min hemstad. De föralades på ett motell i utkanten av stan och direkt försvann allt löst från grannskapet. Cyklar, tvätt som hängde på tork, trädgårdsredskap m m.

  Gilla

 • Stefan K

  Jag har mejlat SN och bett dem granska flyktingförläggningen i Oxelösund 🙂
  Det är nog mer troligt att det snöar på Cypern i juli än att det sker.

  I måndags fick SN veta att vi inte längre tänker prenumerera på tidningen och varför.
  Fr.o.m. 1/8 vänder vi oss till andra medier.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: