…men illegala invandrare får vård gratis!

Av Pettersson

Utlandssvenska Johanna födde barn i hemstaden Trollhättan. Nu vill inget EU-land betala sjukhusvården av hennes för tidigt födda dotter. – Det är precis sådant här som inte ska hända, säger EU-parlamentarikern Christofer Fjellner.

Tidigt under graviditeten börjar forskaren Johanna, med arbetsgivaren i England och bostaden i Tyskland, att försöka ta reda på vilka regler som gäller om hon väljer att föda i Sverige.

–Jag är född i Trollhättan och har hela min familj där. Jag ville att de skulle få lära känna bebisen och jag ville ha min mamma nära, säger Johanna.

Men redan vid mödravårdsbesöken i Tyskland uppstår problem. Med motiveringen att Johanna redan var gravid när hon flyttade till Tyskland får hon ingen sjukförsäkring. England vill inte heller ge någon. Johanna och sambon Per tvingas att betala mödravårdsbesöken ur egen ficka, totalt omkring 10 000 kronor.

Med flera månader kvar till beräknad förlossning kommer tecken på att Johanna kan föda för tidigt. Läkarens ordination är lugn och ro.

Johanna känner sig ännu mer stressad eftersom beskedet dessutom innebär att resan till Sverige måste tidigareläggas.

I mitten av mars föds lilla Julia i Trollhättan, sex veckor för tidigt, och vårdas i två veckor på sjukhus.

–Några veckor senare fick vi en räkning på posten – på 122 000 kronor!

-Pettersson tror att det varit bättre för Johanna att spola ned passet i toaletten och spelat illegal invandrare, för de som PK kallar papperslösa har gratis vård. och hade Johanna varit ännu fräckare och sökt asyl hade hon dessutom fått bostad, mat och fickpengar.

Läs mera på SvD som givetvis inte tar upp de illegalas fria sjukvård.

4 thoughts on “…men illegala invandrare får vård gratis!

  1. Man måste i Absurdistan exakt veta,var räven har sin gång…Annars hamnar man som denna unga kvinna i de politiskt korrektas fälla !!
    Men som svensk blir man ju från födseln förfördelad,och tvingas under åren lära sig en mängd knep,för att kunna överleva…om man siktar på att uppnå pensionsåldern.

  2. JA Pettersson, det är det ”nya” Sverige vi lever i. Jag begriper inte varför hon helt enklet inte bara vägrade att uppge vem hon var och hävda sin rätt till advokat.

Kommentera