Sveriges migrationspolitik skiljer sig åt

Av Stefan K

Övriga Europa och även länder utanför vår del av världen skärper sina krav på migranter.

Thomas Gür skriver en bra artikel i dagens SvD, där han belyser svensk migrationspolitik kontra omvärldens.

Gür tar upp exempel som Irland, Storbrittanien och Chile, där utländska medborgare som startar företag i landet erhåller ett startkapital på x antal miljoner. Samtidigt skärps kraven på att nyanlända måste kunna försörja sig själva. Fr.o.m i morgon (9/7) måste en nyanländ visa upp en årlig inkomst på minst £ 18 600 för att få hit sin äkta hälft och finns det barn i familjen måste den årliga inkomsten vara ännu högre.

Gür citerar en av Labours ministrar som ställer sig bakom Storbrittaniens regering i frågan om ett starkare skydd för skattebetalarnas pengar.

”Om människor vill göra detta land till sitt hem, måste de kunna bidra till det och inte utgöra en belastning på offentliga medel.”

Samtidigt som Europas övriga regeringar ställer hårdare krav på migranter, släpper vår regering allt oftare på de krav som eventuellt ställs och bakom sig har de både opposition och media. ”Vi i Sverige ska visa vår humanitet, öppenhet och inte gå främlingsfientliga krafter till mötes, som Europas övriga regeringschefer gjort”. De orden har ni säkert hört från både Reinfeldt, sex av de övriga partiledarna och gammelmedias representanter. Det är tydligt att Europa (förlåt, övriga Europa) och andra länder tar emot de som vill, de som kan och de som vågar. Vi i Sverige tar emot de övriga.

Källa: SvD

Kommentera