Brev från en besökare

Av Stefan K

Ni kanske läst mitt mejl och mina frågor till Tobias Billström och det svar som kom och inte svarade på en ända fråga.

Det kom ett mejl från en besökare som också uppvaktat en av regeringsrepresentanterna med funderingar och relevanta frågor. I detta fallet Jan Björklund.

“Hej!

Jag såg att Folkpartiet äntligen vill genomföra vård till papperslösa. Nu vill jag fråga hur ni tänkt, för jag vet inte vem jag ska vända mig till mer än dig eftersom du är högst i Folkpartiet.
Det är så att jag har en bekant i Brasilien som inte har råd med dialys och inte har lång tid kvar att leva för att hans njurar är så dåliga.
Nu undrar jag – om ert förslag blir verklighet – kan jag betala biljetten till Sverige åt honom och att han söker asyl och under tiden får vård? Sedan kommer han säkert att få avslag på asylansökan, tror jag i alla fall. Men då har jag en bekant med stort hus som gärna tar emot någon som bor hos henne och då kan han stanna kvar i Sverige och gömma sig här och på så vis få vård. Är detta något som är möjligt och hur snart är ert förslag genomfört?
Och om han skulle bli så dålig, för han är rätt gammal, att han inte kan bo hos min bekant utan måste på sjukhem, har ni tänkt att personalen på kommunen och sjukhemmet inte heller ska få lov att anmäla att han är papperslös? Jag vill gärna veta exakt hur ni tänkt för jag vill inte ta hit honom och så göra honom besviken med att han måste åka tillbaka.

Med vänlig hälsning NN”

Precis som i fallet med mina frågor, erhöll brevskrivaren icke-svar från Jan Björklunds brevsvarare Steven Crosson (undrar hur mycket en sådan tjänar?).

“Bästa NN!

Tack för ditt e-brev som har inkommit till Regeringskansliet. Jag har fått i uppdrag att svara dig.
I maj 2011 lämnade utredningen Vård efter behov och på lika villkor – en mänsklig rättighet sitt slutbetänkande. I betänkandet föreslår utredningen flera förbättringar för gruppen papperslösa och asylsökande, såsom subventionerad hälso- och sjukvård av det landsting inom vars område personerna bor eller vistas. Ärendet bereds för närvarande inom Regeringskansliet. Med det sagt kan jag inte ge några mer specifika svar på dina frågor om framtida utformning av hur vård för papperslösa kommer att se ut. Du kan emellertid ta del av utredningen i sin helhet via nedanstående länk:

Man måste fundera över varför politiker vägrar svara väljarna på frågor som ställs och varför de hela tiden går runt ämnet? Order politikerförakt har vi lärt oss, men frågan är om inte väljarföraktet hos de styrande är ännu större?

Vi på petterssons är tacksamma för personliga upplevelser från det absurda Sverige och tar gärna emot nyheter från din och andra kommuner.

2 thoughts on “Brev från en besökare

  1. Inte oväntat ett uselt svar, men inte desto mindre talande. Bra initiativ att du skrev. Kan du inte skicka samma fråga till övriga allianspartier också, och MP, och se deras svar?

  2. Som vanligt tar politikerna ett beslut utan att ha en dj-a aning om vad det kommer att kosta!
    På frågor svarar de blaha blaha.

Kommentera