Flicka 17 år hittad död – polisen misstänker mord *Uppdat


Flicka hittad död Foto: P-O Sennås

Av Olli Rein  Uppdaterad 2012- 06-01 kl 20:38

Den döda är Jassitha Mohanadas Siri Lanka se längre ned.

Tidigare

En sjuttonårig flicka hittades igår morse död i ett skogsområdet i Skärholmen och polisen betraktade det först som självmord. Men nu har en förundersökning om mord startats.

Det var en privatperson som gjorde det makabra fyndet i ett skogsparti i närheten av en skola i Skärholmen, en förort söder om Stockholm.

Kvinnan hittades död hängande i en snara från ett träd. Polisen trodde först att flickan själv valt att avsluta sitt liv. Men snart ändrade  man sig efter att man funnit omständigheter som pekar på att flickan blivit mördad , och att det arrangerats som självmord.

Under dagen genomför man en teknisk undersökning, kartlägger flickans liv och bekantskapskrets och söker med hundar i området efter spår.

Vi har också hållit flera förhör, och kommer att hålla ytterligare, säger utredaren, men det finns ännu ingen misstänkt. Flickans kropp är förd till rättsmedicin i Solna för att fastställa dödsorsaken

En vän till flickan, säger att hon var en jätteglad människa och aldrig ledsen. Vännen kan inte tänka sig att hon skulle vilja ta livet av sig

Jassitha Mohanadas Siri Lanka hangd

Ljugmedia

Det är omöjligt att säga något om vem eller vilka som ligger bakom detta bestialiska mord än. Men Olli vet att Skärholmen är en invandrartät förort söder om Stockholm nära IKEA vid Kungens kurva. Än finns inget som talar om skammord, men när unga flickor mördas är detta idag en av de största orsakerna, särskilt vid terminssluten i skolan. Då kan flickan vara på väg till hemlandet för giftermål, med någon hon aldrig har träffat och aldrig vill träffa. De erfarenheter vi har här på Petterssons talar för att det jag skrivit är nära sanningen.

Sweden Confidential skriver så här: En vän till henne skriver på sin Facebook ”Jo hon var lycklig med honom (pojkvännen) men jag tror att det var familj och religion :-”.

Enligt polisen är det ovanligt att flickor i den åldern hänger sig. Det är en omständighet som gör att polisen misstänker att det ligger ett brott bakom dödsfallet. Pojkvännen heter Raj Gill, är från Kapurthala i Indien, men är varken misstänkt eller något annat i skrivande stund. Det är bara ren information som delges.

En minnesstund för Jassitha Mohanadas kommer hållas på Västerholms friskolas grusplan bakom lågstadiet onsdagen den 6 juni klockan 16.00, för den som vill deltaga.Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: