20-åring häktad för skottlossning – först dömd, nu frikänd

Av Pettersson

Uppdaderat 2012-05-26: En 20-årig medlem från det kriminella så kallade “Backagänget” i Göteborg dömdes tidigare av Göteborgs tingsrätt till sex års fängelse för mordförsök på en 27-årig man. Han dömdes även för grovt vapenbrott.

Nu frias han av hovrätten och tänker begära ett stort skadestånd. 

Den 5 november försökte Rawa Rada skjuta ihjäl en 27-årig man på Östra Eriksbergsgatan. Händelsen iakttogs av två vittnen på nära håll och kan närmast beskrivas som en klassisk gangsteruppgörelse i bästa Chicago-stil. Rawa Rada anländer till platsen på motorcykel. Han träffar där en man som efter viss ordväxling börjar springa mot sin bil som står parkerad i närheten. Rawa Rada vid motorcykeln drar fram en pistol och börjar skjuta mot bilen. Eldgivningen besvarade från bilen, med vad de två vittnena uppfattar vara ett automatvapen. (…det var egentligen många fler vittnen varav fyra vittnen var kallade till rättegången men åklagaren plockade bort två av vittnena…ju fler vittnen desto bättre såklart och tryggare för vittnena att veta att det är flera!)

Rawa Rada försvinner från platsen på motorcykeln som senare hittas dumpad och med skotthål i en damm. Motorcykeln kunde knytas till 20-åringen eftersom man hittade spår av hans blod på den. Den 27-årige man som Rawa Rada ska ha skjutit mot har inte velat medverka i utredningen. Han påstår sig inte känna till något om någon skottlossning. Även Rawa Rada säger sig vara lika okunnig om att någon sådan ska ha ägt rum.

Hovrätten delar visserligen tingsrättens uppfattning att Rawa Radas berättelse “i många delar framstår som osannolik”. Och hans tigande under tre månader, fram till rättegången, med motivet att han kört en stulen mc och inte ville riskera sitt körkort, “framstår som en uppenbar efterhandskonstruktion”.

– Pettersson säger inte mer än att två vittnen, motorcykeln knuten till Rada med Radas blod på borde räcka och bli över för att spärra in fanstyget som är en notorisk kriminell och lögnare.  Jävla hovrätt, vad begär ni?

Uppdaterat 2012-03-10: Araben Rawa Rada dömdes igår till sex års fängelse för mordförsök och grovt vapenbrott. Rada fälls för att 5 november ha försökt skjuta ihjäl en 27-årig man på Östra Eriksbergsgatan. Två vittnen fanns på platsen och såg på kort håll vad som hände.

Fulmedia har trots domen inte plats att nämna de korta namnet eller att han är arab.

Tidigare: Den 20-åriga man som i går greps efter en dramatisk skottlossning på Hisingen i Göteborg den 5 november, häktades på söndagen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott, uppger polisen i Västra Götaland. Han ska ha öppnat eld från sin mc med automatvapen mot en skåpbil och elden besvarades, uppger GT.se.

Ett tiotal kulor och hylsor hittades på platsen. Ingen tycks dock ha skadats. Mannen nekar till anklagelserna.

– Pettersson ser att trots det korta namnet hade inte TT plats med att den häktade är Rawa Rada.  

Tidigare på Petterssons HÄR.

Göteborg TT

Kommentera