1710 kilo begagnade kläder stulna av utlänningar

Av Pettersson

Två män har gripits och anhållits i Ystad misstänkta för att ha stulit 1 710 kilo kläder från insamlingsbehållare runtom i Skåne.

Det var tullen i samarbete med polisen som fann kläderna i en mindre lastbil som inväntade Polenfärjan på hamnplan i tisdags kväll. Kläderna förvarades i säckar och Ica-plastkassar med småländska ortsnamn. Vid förhören förnekade männen, som är 19 och 31 år, att de stulit kläderna. Men vid nya förhör har den ena mannen erkänt att kläderna stulits från behållare för begagnade kläder. Männen är inte svenska medborgare.

– Båda är tidigare dömda för liknande brott. Det aktuella beslaget är av jätteformat, säger Anders Karlsson, chef för kriminalenheten vid polisen i Ystad. Den illegala handeln med begagnade kläder är omfattande.

– Det är ett mycket stort problem. Det går lastbilar söderut varje dygn med stulna kläder. Företagen och organisationerna som står bakom insamlingarna förlorar mycket pengar på stölderna, säger Per Åström vid Ystadspolisen. Ärendet har lämnats över till åklagare.

-Pettersson tackar Skånskan för Männen är inte svenska medborgare”

Kommentera