I dåligt sällskap

Av Stefan K

LO:s nya kampanj där man med hjälp av Expo tänker smälla medlemmar med fel åsikter på fingrarna, är ytterst tveksam.

Sverigedemokraten Oleg Datsishin från Halmstad kom som flykting till Sverige från Ukraina 1996. Han bodde på en flyktingförläggning i fyra år och har sett och hört det mesta. Datsishin hävdar att 90% av alla flyktingar kommer till Sverige enbart av ekonomiska skäl, vilket han själv erkänner att han gjorde.

Datsishin har med andra ord en bättre inblick i flyktingarnas värld än den stora majoriteten av de politiker och journalister som försvarar Europas mest extrema flyktingpolitik. Datsishin, som före detta medborgare i ett kommunistland, har också en bättre inblick i hur en totalitär stat fungerar, än den stora majoriteten av Sveriges befolkning.

I en ledare i Hallandsposten kritiserar han LO:s nya satsning man gjort tillsammans med Expo, där 150 000 så kallade “åsiktsregistrerare” utbildats med hjälp av medlemmarnas pengar. Det officiella syftet med projektet är att bemöta den “rasism” som finns i fikarummen och ute på arbetsplatsen. “Rasism” är som ni vet vid det här laget, liktydigt med kritik av förda invandringspolitik. De medlemmar som vågar kritisera ska mötas av dessa “åsiktsregistrerare” och i värsta fall riskerar du att förlora dina uppdrag, vilket har hänt flertalet med fel åsikter. Det inofficiella syftet kan lika gärna vara partipolitiskt, då SD är det näst största partiet bland LO:s medlemmar och givetvis är detta inget LO och deras moderparti Socialdemokraterna uppskattar, då många röster försvinner åt andra håll.

Datsishin gör en bra jämförelse när han belyser DDR:s forna säkerhetspolis, Stasi, med LO. Stasi hade Europas största säkerhetsapparat, som när de var som störst hade en agent per 60 invånare. Med LO:s 150 000 informatörer ligger man inte långt efter Stasi i storlek och detta borde inte göra någon demokrat stolt, även om man tillhör sosseledet.

Datsishin avslutar sin ledare med en fråga. Han undrar om arbetsgivarna och vanliga LO-medlemmar verkligen stöder denna satsning? Jag kan tala om för dig Oleg och er andra, att förvånansvärt få känner ens till att 150 000 fackliga representanter utbildats till åsiktsregistrerare med hjälp av medlemmarnas pengar.

Källa: Hallandsposten


2 thoughts on “I dåligt sällskap

  1. Starkt gjort av Oleg att våga utmana den politiska jätten LO. Åsiktsregistrering anno 2012, hur ser tidigare metallarbetarbasen Stefan Lövdén på sådant. Att det finns folk i ledningen inklusive LO-basen Wanja Lundby-Wedin, som tror på dessa metoder, gör det ännu mer angeläget att få öppna stasiarkiven.

Kommentera