Antisemit och extremist

 Av Pettersson

Den misstänkte 40-årige serieskytten i Malmö framstår som en i högsta grad högerextrem person. Det menar tidskriften Expos chefredaktör Daniel Poohl Pot, som studerat hemsidor som 40-åringen ofta besökt och nätkonversationer han deltagit i.

– Han hämtar idéer från en antisemitisk idétradition, med tankar om att det finns en konspiration och en dold agenda bakom det som sker, säger vänsterextremisten Poohl Pot.

Han hittar både likheter och tydliga skillnader mellan 40-åringen, Breivik och lasermannen John Ausonius.

 -Pettersson konstaterar att enligt chefredaktör Poohl Pot är alla som inte vill ha massinvandring högerextremister. Expo gör även stor sak av att nästan alla offer har utländsk bakgrund men de glömmer nämna att serieskytten Peter Mangs är andra generationens invandrare.

SvD

9 thoughts on “Antisemit och extremist

  1. Lasse S
    Tack för boktipset, men det troliga är att jag inte får tid att läsa. Jag har faktiskt inte läst en bok på flera år. Däremot såg jag en TV-serie om Lasermannen, och det var där det kom fram att han kom från ett tyskspråkigt land. Från början var han en lite mobbad personlighet, som inte visste vad han ville bli har jag för mig. Filmen började hemma hos Wolfgang, där tre prydliga unga män i kostym satt och festade lite grand. Sedan blev han visst mer ensam, vem som övergav vem minns jag inte, men han blev isolerad och gjorde några mindre brott, som han fick något straff för. Ja sedan kommer hela historien, med vistelse i Sydafrika och ändrat utseende med mera. Kan den filmen bygga på boken kanske. Tyvärr minns jag bara detaljer från när han sköt, särskilt korvgubben minns jag dock rätt väl. Tiden efter Sydafrika minns jag hyfsat också, när han tog upp bankrånen igen och hade cykel och ändrade sin utstyrsel i något källarrum eller dylikt. Kanske såg jag den på bio. Minnet av filmen är dock fragmentiserat. En händelse här och en där.

  2. Men de här tre står i en klass för sig.

    Jag hänger väl inte med riktigt för jag vet inte vad Absurdistan är – Sverige kanske?

  3. Lisa:
    Din avslutning ”väldigt störda,var och en på sitt vis”,stämmer även in på en stor del av de många lyckosökarna,som söker sig till Absurdistan och dess sociala nät !!
    Också därför kriminaliteten ökar rasant,och anarkin alltmer breder ut sig…

  4. Jag tycker det är en viss skillnad på invandrare och invandrare, och att ha sitt ursprung i ett nordiskt land är väl inget man behöver påpeka i samband med ett brott. Särskilt om personen ifråga dessutom är född i Sverige.
    Ausonius kändes mycket mer utländsk även om han var född på Lidingö.
    Det de tre herrarna hade gemensamt var väl att de gick runt och sköt på folk på ett mycket kallsinnigt sätt. Var de står politiskt bryr jag mig inte om, men Mangs var tydligen en högst ovanlig vänsterpartist under en tid.

    De tre verkar inte ointelligenta men väldigt störda, var och en på sitt vis.

  5. Olli
    Lasermannen hette egentligen Wolfgang efternamnet har jag glömt.
    Hans mamma var Österrikare och pappan från Schweiz. De träffades i Sverige.Detta vet jag eftersom jag läst Gellert Tamas biografi ”Lasermannen”, en mycket bra bok måste jag erkänna, trots att författaren är en synnerligen osympatisk person. Låna den på bibblan i stället för att köpa och gynna PK-idioten. Jag garanterar mycket spännande sträckläsning. Han var helt sanslös denne laserman.

  6. Det skall bli spännande att följa om åklagare kan bevisa att det är Mangs som är den skyldige.

    Tydligen har Mans kartlagt kriminella individer, sådana som efter han blev häktad fortsatt sin egen sanering.

    Ja det var ju väldigt intressant Lisa att höra, hm svensktalande ort i Finland.Att det är han som gått omkring och skjutit det får vi se om man kommer fram till men det känns som om de fått tag i rätt person.

    Tänk vad många tickande bomber det går omkring absolut många fler än tre.VAD kan det bero på??
    Eva-Marie

  7. Och Pettersson glömde att nämna att Mangs föräldrar kommer från en svensktalande ort i Finland. Och Mangs själv är född i Växjö.

    Varför han har gått omkring och skjutit på folk vet jag däremot inte, bara att det är något han haft gemensamt med Breivik och Ausonius.

    Tre farliga män.

    • Lisa, jag glömde inte. Mangs är andra generationens invandrare vilket varken Expo eller PK nämner. De talar bara om att han gav sig på invandrare kallar honom högerextremist. Lasermannen var också invandrare.

Kommentera