Bidrag till biljettskolk

Av Pettersson

Organisationen Planka.nu, som uppmanar till biljettskolk i kollektivtrafiken, har fått ekonomisk hjälp av Statens kulturråd för att sprida sitt manifest Trafikmaktordningen.

Det är förlaget Korpen Koloni som ger ut manifestet som har beviljats närmare 28 000 kronor i litteratur- och utgivningsstöd av Kulturrådet, skriver flera medier.

– Man tager sig för pannan, säger Björn Holmberg, stabschef vid Storstockholms lokaltrafik (SL) i Stockholm. 

Planka.nu uppmanar aktivt resenärer över hela landet att strunta i att betala för kollektivtrafiken och att i stället lura kontrollanterna och ”planka”. Statens kulturråds generaldirektör Kennet Johansson, säger att han själv inte läst Trafikmaktordningen men konstaterar att Kulturrådet ”självklart” inte ska ge pengar till organisationer som uppmanar till lagbrott. Ärendet ska nu ses över, säger han.

Christian Tengblad, aktiv på Planka.nu, säger att det är glädjande att förlaget fått bidraget eftersom boken nu kan får spridning till bland annat landets bibliotek.

Vi hoppas att boken nu kan bidra till att höja nivån på trafikdebatten, säger Christian Tengblad.

-Pettersson säger att det är dags att lägga ned Statens kulturråd…

1 thoughts on “Bidrag till biljettskolk

  1. Saken är inte ett dugg konstigare än det förhållandet att ”papperslösa” skall ha rätt till samhällets alla institutioner trots att de är just ”papperslösa” enbart genom att de bryter mot svensk lag.

    Svensk offentlig logik.

    Frågor på det?

Kommentera