Terrorismens centralfigur i Stockholm

Av Olli Rein

Marockanen Farid Lamrabet är svensk medborgare sedan 1993, har sex barn och försörjer sig på att sälja skinnjackor från en liten butik på Gamla Brogatan i centrala Stockholm. Under täcknamnet Abu Umar är han välkänd bland de västerländska säkerhetstjänsterna som en centralfigur i den islamistiska terrorismen. Den ende svenska journalist som skrivit om honom är den oumbärlige Gudmundson.

Senast blev Farid uppmärksammad i samband med Munir Awadligans planerade terrordåd i Köpenhamn.Jyllands-Posten ägnade honom ett uppslag i fredags (se bilden ovan) där han beskrivs som mellanledet mellan Al Qaedas ledning och de lokala jihadisterna i Europa. Gudmundson har kompletterat med andra intressanta upplysningar om Farid Lamrabet:

”Han har aldrig åkt fast – men beskrivs som ”en central person i extremistcirklar i Stockholm”. Han har haft en av al-Qaidas toppar som inneboende. Han har varit en hårsmån från att terroriststämplas av FN. Och nu kan det avslöjas att han är länken mellan två stora försök att skapa blodbad inne på Jyllands-Postens lokaler i Köpenhamn.

JIHAD I MALMÖ

Olli Rein undrar hur länge den här fula fisken ska få gå lös på Stockholms gator, eller när AFA ska skrika sig hesa mot honom, när han går där, med sitt slagord ”Inga fascister på våra gator”. Då skulle ju AFA för en gångs skull ha rätt. Men det är säkert inget de kämpar för, i sin underliga drömvärld.

Kommentera