Saudisk protest mot Egypten

Av Olli Rein

Saudiarabien har kallat hem sin ambassadör från Kairo för att markera sitt missnöje med att Egypten tillåtit människor protestera utanför ambassaden. Den saudiska regimen hotar också att stänga ambassaden och sina konsulat i landet.

Demonstrationerna riktade sig mot att Saudiarabien har gripit en egyptisk jurist och människorättsaktivist som anklagas för att ha skymfat kung Abdullah. Enligt saudiska myndigheterna greps mannen för narkotikainnehav.

Den statliga saudiska nyhetsbyrån SPA uppgav att anledningen till markeringarna var ”de orättfärdiga protesterna” som utgör ”hot mot ambassadanställdas säkerhet”.

Ledaren för Egyptens styrande militärråd kontaktade skyndsamt den saudiska regeringen på lördagen med anledning av det överraskande beskedet. Fältmarskalk Mohamed Hussein Tantawi arbetade för att överbrygga sprickan som uppstått, uppgav nyhetsbyrån Mena.

Fulmedia

Alla måste krypa för Saudiarabiens kungligheter annars blir det repressalier från högsta instans kung Abdullah. Vilka fantastiska länder det finns bland de 57 rövhålsstaterna med muslimskt styre i Världen. Undrar vad jag hade fått för straff för den meningen, om jag bott i ett muslimskt land, funderar Olli och har nog en aning om att det nog inte skulle ha blivit så bra om det nu hade varit så. Fotot går att förstora med några klick.


Kung Abdullah Saudi

Kommentera