Klädsim

Av Stefan K

SN kör vidare med sin artikelserie om ”Den delade staden”. Dagens tema var motion i invandrargrupper.

Artikeln inleds med informationen om att Islamiska kulturcentret i Nyköping hyr in sig i stadens badhus på lördagar. Det har de all rätt att göra, om det sker med egna medel, vilket görs enligt texten och det är självklart bra att även invandrare motionerar. Det intressanta i texten är denna mening. ”Den här gången är det bara män föreningen riktat in sig på, men tanken finns att kvinnorna ska få prova badhuset också”. Med denna mening förstår ni alla att det rör sig om muslimer som med dessa ord också förstärker den bild av kvinnan som en andra klassens medborgare.

De muslimska männen i artikeln säger att 90% av deras kvinnor inte jobbar, vilket tar död på en av ”Myten” Ullenhags ord om att alla invandrare bidrar till vår välfärd. Hälsobiten är en kostnadsfråga säger Ibrahim Ben Alaya (känd från SN:s kommentarsfält) och önskar att kommunen, dvs. vi skattebetalare, ska subventionera vissa hälsosaker som ett led i integrationen. Att bege sig ut på en promenad är gratis motion mina vänner, dessutom är det nyttigt med frisk luft och inget vi skattebetalare behöver sponsra.

En annan intressant information kommer från Per Harnesk, simhallsansvarig på Hjortensbergsbadet i Nyköping. ”Hjortensbergsbadet har inga regler mot vare sig slöjor eller t-shirts i bassängen”. Indirekt är detta riktat mot det segregerade bostadsområdet Brandkärr som ligger ett stenkast från badhuset och det bekräftas också i texten. ”Brandkärr är så nära och de vill att alla ska lära sig att simma och motionera”. Vilka ”de” är får vi dock gissa.

Vill ni läsa hela artikeln, som inte finns på webbilagan, är ni fria att göra det här

I oktober 2009 gick en het debatt i Nyköping, angående kalsonger under badbyxorna. Personligen tycker jag det är ett patetiskt mode, men har lika svårt att förlika mig med personer som badar i slöja, t-shirt eller jeans. Vi får väl se om debatten går lika het i framtiden. Under tiden kan ni läsa lite om klädregler i andra badhus:

  • Skara badhus: Det är av hygien- och driftsskäl inte tillåtet att bada med kläder eller underkläder…
  • Enåbadet i Orsa: Tänk på att alltid använda kläder avsedda för bad…
  • Bollnäs badhus: Endast badkläder är tillåtna…
  • Tivolibadet i Kristianstad: Badning endast i badkläder…

Minns ni det feministiska nätverket Bara Bröst som bildades i Malmö 2007? Syftet var att ”väcka debatt om de oskrivna sociala och kulturella regler som sexualiserar och diskriminerar kvinnokroppen”. Nätverket försvann ganska snabbt, men han skapa en debatt som delade Sverige. Vid flera försök att testa toplessbad i flera badhus avvisades kvinnorna av personalen, samtidigt som övriga badgäster var positiva. Själv vet jag inte om jag föredrar barbröstade tjejer eller slöjbärande kvinnor i samma bassäng som jag själv. Jo förresten, det vet jag.

10 thoughts on “Klädsim

  1. @Athaar
    Hur vet du att konvertiterna är svenskar. Det är så många som säger att det inte finns några svenskar alls. Dessa personer är politiskt korrekta och följer vår 32-dels neger till statsminister. De har med andra ord ingen egen åsikt. Så dessa konvertiter är väl i så fall mer troligt några invandrare från länder, som inte har islam som statsreligion.

  2. athaar det är riktigt sorgligt men svaga människor finns det överallt.
    Sedan när de slutar med medeltiden finns det en hjälporganisation som heter Hjälpkällan där är de välkomna att få hjälp att fungera i nutiden igen.

    Du athaar ta ditt ansvar och informera dom om den organisationen.
    eva-Marie

  3. Det är inte bara invandrare som är muslimer, dom flesta jag känner är svenska konvertiter!

  4. I vanliga synagogor sitter man blandat. Det är bara bland de Ortodoxa detta lever kvar.
    Se Synagogor Wikipedia. http://sv.wikipedia.org/wiki/Synagoga Det var inte länge sedan detta var uppe.
    Kanske skulle det gå bland mindre ortodoxa muslimer också, om dom som bestämmer kunde vara lite mer tillåtande.
    Än är det nog långt dit.

  5. Lisa
    Tack för informationen, men den var inte ny.
    Kvinnoförtryck ska bekämpas, oavsett vem eller vilka som begår det. Tyvärr är just religionen en bidragande orsak till många debattämnen.
    Skillnaden mellan det judiska och muslimska kvinnoförtrycket är att det muslimska syns i alla sammanhang.

  6. Lisa:
    Ja,jag känner till hur bl.a judarna underkuvar sina kvinnor..Tyvärr har jag sett sak samma i det land,som kallar sig världens största och enda ”Demokrati” USA.En av orsakerna till att jag hatar all form av fanatism…
    Men nu var det ju Araberna vi har här i Sverige,och deras främmande kultur med kvinnofientlighet som stod på agendan..
    Det tråkiga i dagens samhälle är enl.min åsikt,att det går mot allt mörkare tider,för er kvinnor..Att inte kunna känna sig trygg på gator och torg,att utsättas för dumma tillrop etc.etc.
    Men tydligen är er lobbyist sedan länge bortrest,och som bekant dansar råttorna på bordet,när…

  7. Hej Lisa kul att ha dig här 🙂
    Jag har sett en dokumentär om ortodoxa judar i Israel. På bussen som kör in i den ortodoxa delen där råder könsapartheid på bussen. Män fram och kvinnor bak.
    Inte vill vi ha det så i Sverige. Det ville inte ens en gång Rosa Parks ha i USA.

    Du måste förstå Lisa att yttrandefrihet och jämställdhet är inget vi har för evigt i Sverige det måste vi strida för varje dag.

    Många ”vanligt” människor och folkvalda i Sverige inser inte att medeltiden gör sitt intåg i vårt land. ”Vi” offrar kvinnor och barn för att vara politiskt korrekta och tillgodose kulturer som inte är i fas med vår tid.

    Jag hoppas innerligt för både din del och min och våra döttrars skull att du är med oss och inte mot oss.
    Ta inga rättigheter för givet Lisa. Fortare än du tror kan vi hamna i en helt annan tid.
    Vill du det?
    Hjälp mig att uppprätthålla det våra förmödrar genom kamp gett oss.

    Vänliga hälsningar Eva-Marie

  8. Lars eller Eva-Marie, jag hittar inte inlägget som hade så ovanligt många kommentarer i går, men eftersom ni svarade mig så skriver jag här istället.

    I kväll såg jag på ett program på TV som handlade om hur judar lever här i Stockholm. En tjej intervjuade en judisk rabbin och följde honom under ett par dagar. Bland annat besökte de synagogan, och efter allt vad som skrevs om muslimer och moskéer i det förra inlägget så blev jag faktiskt full i skratt när rabbinen säger till tjejen : ”Du får sätta dig på kvinnoläktaren där uppe”.
    Och dit gick hon och fick sitta bakom ett skynke.
    Där fick jag en ny information som jag nu vidarebefordrar till er.

  9. Thomas:
    Instämmer,för mig är det också egalt om kvinnor badar topless,eller gubbar som jag med biermage, simmar runt i bassängen…
    Däremot skulle jag lämna densamma,om det dök upp människor med en tältduk över sig,som ämnar rengöra denna i badvattnet !!

  10. Att visa kalsongerna är ett Amerikanskt fängelsemode.
    Det skall ses som en parnings-signal.

    ”Jag är tillgänglig analt”

Kommentera