Sunt förnuft i Schweiz


FjärranÖsternRedaktionen

En muslimsk familj i Basel har bötfällts 1.400 francs (Drygt 10 tusen Svenska) för att ha vägrat att låta sina döttrar delta i simmundervisning tillsammans med pojkar.
Muslimskt bad
Familjen hade försökt undvika att betala böterna med hänvisning till deras religionsfrihet.  Föräldrarna hävdade att, i enlighet med Koranen, vill de ingjuta en känsla av skam i sina barn innan de nått puberteten. Blandade simlektioner i grundskolan, hävdade familjen skulle vara oförenligt med en sådan målsättning.
Ej muslimer
Efter familjens överklagande den  ursprungliga domen men den federala domstolen konstaterade att skyldigheten att delta i blandade simundervisning  inte utgör ett betydande ingrepp i familjens religionsfrihet.
Den högsta  Domstolen  instämde i förvaltningsdomstolen och anser att det fanns ett”viktigt allmänt intresse att alla barn tar simlektioner”.

LÄNK

FjärranÖsternRedaktionen
För att inte våra läsare skall tro att vi på Petterssons tror att allah muslimer är inavlade idioter som inte passar i ett västerlänskt sammhälle så vill jag som exempel på motsatsen
Miss USA 2011 Alyssa Campanella, hon är muslim och verkar vara mycket välintegrerad.

4 responses to “Sunt förnuft i Schweiz

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: