Arbetsförmedlingen ger muslim 60 000 kr, skattefritt

Av Pettersson

Arbetsförmedlingen har nått en förlikning med diskrimineringsombudsmannen (DO) och betalar 60 000 kronor till en kvinna som inför en kockutbildning fått information om att eleverna måste provsmaka alla rätter. Då kvinnan av religiösa skäl inte äter fläskkött ansåg hon sig inte kunna gå utbildningen och därmed ha blivit diskriminerad.

 – Arbetsförmedlingen har tidigare anpassat utbildningen till elever som inte äter fläskkött men den informationen nådde inte fram denna gång, säger Arbetsförmedlingens verksjurist Carl Lindencrona.
 
Enligt Arbetsförmedlingen är det inga problem att anpassa utbildningen så att elever inte behöva provsmaka fläskkött. I det aktuella fallet hade inte kvinnan hunnit börja utbildningen utan deltog vid ett informationsmöte där det upplystes om att man måste provsmaka maten. Kvinnan valde på grund av informationen att inte gå utbildningen.

– Pettersson undrar vart vi är på väg. Vi ska ha Taxiförare som inte hittar, poliser som inte talar svenska, musselmaner som vägrar ta en kvinna i hand, kockar som inte kan provsmaka maten och dessutom betalar vi dem för att de inte tar seden dit de kommer.  

För i helvete – 60 000 det är mer än flickor våldtagna av muslimer får.

1 thoughts on “Arbetsförmedlingen ger muslim 60 000 kr, skattefritt

Kommentera