Rockband nekas spelning av politiska skäl


Av Stefan K

Fredagar innebär bl.a. att jag presenterar en rockvideo av det lite hårdare slaget. Tänkte föregå kvällens video med nyheten om bandet Avenir som nekas en spelning av politiska skäl.

Bandet från Gotland blev inbjudna att spela på musikfesten Rockskallen i Visby och tackade givetvis ja. Gotlands Allehanda, som arrangerar festen, ändrade snart sitt beslut då de fick höra ett rykte om att sångaren Richard Möller är Sverigedemokrat, något han själv varken bekräftar eller dementerar. Reaktionschefen på GA, Ulrica Fransson Ingelmark, säger att det politiska ställningstagandet inte har någon roll i sammanhanget utan att det är hotbilden mot Sverigedemokrater som ligger bakom arrangörens beslut. Vi som läser om Sverigedemokrater som förlorar jobb, sparkas ur facket och nekas inträde på restauranger tror inte på vad Ulrika säger.

Se inslaget i SVT

Jag tänker inte länka vare sig till GA eller Rockskallen (de sistnämnda hade jag annars med glädje länkat till, hårdrockfrälst som jag är). Däremot lägger jag med glädje in länken till bandet Avenir och önskar dem lycka till i framtiden.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: