Stäng

Rahmi Sahindal

Av Pettersson

Rahmi Sahindal är född 1946 i Kurdistan, Turkiet. Han kommer till Sverige 1981 och får uppehållstilstånd. Det var inte svårare då än nu.

Rahmi är analfabet, han kan inte läsa och skriva på sitt eget språk och att lära sig svenska är hopplöst men han lyckas trots det få ett jobb i ett tvätteri. Han jobbar och sliter men lyckas ändå inte komma in i det svenska samhället. Hans syster som hjälpt honom i Sverige skiljer sig och Rahmi säger upp bekantskapen med ”horan” som dragit vanära över släkten.

En dag under 1997 kommer han hem från jobbet och får reda på att hans 22-åriga dotter har skaffat sig en svensk pojkvän. Efter en femårig tragedi mördar han sin dotter med två skott i huvudet. Dottern hette Fadime och resten vet vi.

-Pettersson undrar vad fan gör mörkermännen här? När Oskar och Kristina utvandrade till Amerika var det för att skaffa sig själva och sina barn och barnbarn en bättre framtid. De behöll sina seder med jul och midsommar men det gjorde de privat. De lärde sig språket och villkoren i Amerika och efter en tid var de assimilerade och älskade det nya landet men glömde inte det gamla.

Vad drömmer analfabeterna och getherdarna om? De kommer hit och vill att allt ska vara som det varit hemma i byn i tusentals år. De unnar inte ens sina barn en bättre framtid. Obegripligt.

Läs krönikan av Julia Ceasar på Snaphanen

2 reaktioner på “Rahmi Sahindal

  1. Stefan K, den länken säger allt. ” vi kurder är bättre än turkar…..svenskar”
    Fy faan vilka rasister vi fått på halsen. Inga rasister på VÅRA gator.
    Eva-Marie

  2. Utöva era jävla traditioner i arabländerna och inte här.

    …och feministerna är lika jävla tysta!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: