17-årig serierånare häktad


 Av Pettersson

Uppdatering 2012-01-22: Pojkfan har nu erkänt -ERKÄNT- 30 olika personrån, ändå vill inte fulmedia tala om att han heter Ali Jabbar och bor på Ramels väg i Malmö men är medborgare i Irak. 

Tidigare: Den 17-årige pojke som häktades på lördagen kopplas nu till nio rån eller rånförsök i Malmö och Lund. Han har erkänt flera av dem.

– Han påstår däremot att han aldrig har använt något vapen, vare sig skruvmejsel eller kniv, säger pojkens försvarare Bo Gülich.

På lördagen häktades 17-åringen vid Malmö tingsrätt, efter en förhandling som mestadels skedde bakom stängda dörrar.
Misstankarna mot honom hade då utökats från två rånförsök till sju rån och två rånförsök. Pojken misstänks också för ett fall av övergrepp i rättssak.

17-åringen har erkänt fem av rånen, som alla skedde i Lund under samma kväll den 29 november. Han erkänner dessutom ett rånförsök i Malmö.
Däremot nekar han till resten av rånen, som ska ha inträffat i Malmö.
– I en del av fallen säger min klient att han har befunnit sig på platsen men inte gjort sig skyldig till något rån. I andra fall har han inte ens varit där, säger Bo Gülich.

Polisen fortsätter nu att utreda andra rån, som 17-åringen eventuellt också kommer att kunna kopplas till.
Den senaste månaden har ett 20-tal personer i Malmö och Lund blivit rånade, under det att de hotats med kniv eller skruvmejsel. Rånaren har i de flesta fall kommit över mobiltelefoner eller plånböcker. I tisdags hämtade polisen 17-åringen i hans bostad i Malmö, efter att ha spanat mot honom under en tid.

Så långt Skånska Dagbladet och HÄR

– Pettersson vill bara tillägga att pojkfan heter…

Ali Jabbar och här född 940424, han bor på Ramels väg 105 i Malmö och är medborgare i Irak.


23 responses to “17-årig serierånare häktad

 • Nils a

  framtidsfolket i all sin prydo….Såna där importer kommer bara att kosta pengar för samhället…
  I min hemstad har vi ett Litet Rosengård dryga 60% av folket arbetslösa skall vi räkna med att 25% till uppbär pensioner ÄFS och förtidspensioner…ja då återstår det ca 15% som arbetar…. Rånen ökar hos oss också samt tjuvnadsbrotten…

  Gilla

 • ollirein

  Conlon, tack för din fina support, sådant värmer i kylan, och bidrar till att vi orkar kämpa vidare.
  Men vad har vi egentligen för val, när vi vet att vi kämpar på den rätta sidan, den mot vanvettet!
  Mvh Skribenterna på Petterssons.
  // Olli Rein

  Gilla

 • conlon

  Måste säga att jag verkligen uppskattar denna sida. Tillsammans med Vitpixlat gör ni ett mycket viktigt och värdefullt arbete, hoppas ni förstår hur mycket det betyder.

  Högaktningsfullt…..

  Gilla

 • malmo

  Du Stefan K, jag struntar i dina fyra första frågor men den femte DET undrar jag med.
  Eva-Marie

  Gilla

 • Stefan K

  När kom han till Sverige?
  Kom familjen som flyktingar?
  Kom han som ensamkommande flyktingbarn?
  Har han och familjen bidragit till vår välfärd?

  När återvänder de till Irak?

  Gilla

 • ollirein

  Ingen är perfekt alex lazar, men tacka du Gud för att alla människor inte är som muslimerna, och inte heller araberna. Vi ser vad ni gör, och det vi ser gör oss inte glada. Det är därför vi vill vara som en böld i röven på er. Det är ingen rasism, utan om ni vore någotsånär välanpassade till det samhälle ni lever i, så skulle vi kunna ägna oss åt filosofiska idéer och tankar här på Petterssons Blogg, istället för att jaga er med blåslampa. Om ni nu händelsevis skulle råka veta vad en blåslampa är.

  Gilla

 • alex lazar

  Vad fan är det för kommentar ”ut med packet” , ut med din mammas rövhåla istället , det ni inte fattar är att ni tror att ni är perfekta men ni är inte ett skit !

  Gilla

 • Daniel

  Malmo du har rätt i det här om jobb men det är inte så många som kan få jobb,jag vill helst inte stanna i Malmö stad för att blir bara värre och värre för varje dag ÖVERALLT i Malmö,jag tar flera steg utanför rosengård varje dag och jag försöker vara ett exempel bland mina kompisar,hjälper de med jobb osv.

  det är verkligen trist att det ska behöva vara sådan och det är just därför vi ska kämpa emot rasism och sådana ungdomar som kränker Svenska ungdomar,det är väl också en form av rasism ? Jag kan förstå hur den blonde killen kände sig när han kom in på ett gymnasium fullt med invandrare och just det måste man göra något åt,vi måste få ungdomar att vilja vara där det känns rätt, Svenskar ska känna sig trygga i sitt fina land,ungdomar ska inte behöva gömma sig utan våga komma fram till någon och snacka på ett fint sätt,för att slippa sådana konflikter i framtiden.

  Det var allt för min del,ifall ni har någon idé om hur vi ska göra det så skriv gärna.

  Daniel

  Gilla

 • malmo

  Daniel, jasså du tycket det är roligt, det tycker inte jag. Vi har tagit flera steg tillbaka vad gäller jämställdhet i landet, vakna.

  Du skriver så konstiga motsättande kommentarer. Du vill ha fint jobb du har bra jobb du har allt du behöver , grattis det är få förunnat.

  Jo livet är hårt och tufft det har du rätt i. Sluta att göra Rosengårdsungdomarna som viljelösa offer. Varför trilla in i den fällan? Ta ett steg utanför Rosengård och du kommer att finna en verklighet som inte är en dans på rosor.

  Hjälp du till att få vissa boende i ditt område att ”slippa” jobba svart. Det finns bananplockarjobb i Norge (kolla dokumäntär på SVT). De flesta i sverige får inte ett jobb slängt efter sig. alla kan inte bli big boss.

  Jag tycker att du kan stanna i Rosengård för du verkar vara ett sådant gott exempel som behövs där. Varför vill du inte att dina barn skall växa upp där?

  Rasism finns det överallt, min son blev kallad för jävla svenne på sin skola. En blond kille jag känner ville färga håret svart när han gick på Frans Suells. Raism är fult.
  Eva-Marie

  Gilla

 • Daniel

  Malmo så du säger att vi inte har jämnlikhet i Sverige? Well that’s funny,du kanske borde ta och läsa in lite till. Jag har ett bra jobb och en bra utbildning och ingen har betalat för mig eftersom jag betalar också skatt exakt som du och alla andra svenska medborgare. Jag har hittat mig ett liv här i Sverige men försöker fortfarande få ungdomarna från Rosengård att inse att det finns ett liv där ute som väntar och det är väldigt tufft. Jag är väldigt tacksam för att Sverige tog emot mig och min familj. Jag kom till Sverige när jag var 1 år gammal. Okunnig jag kanske är lite du verkar vara mycket äldre och vet mer än vad jag gör (KANSKE). Jag har allt jag behöver,men finns ungdomar här ute på Rosengård som inte har allting,de kämpar för ett jobb men får inte något,varför tror du det är så ?

  Ollirein du har rätt i det du säger men jag är inte muslim och jag har aldrig läst ur koranen. Jag vet faktiskt inte hur muslimska föräldrar fostrar sina barn men det enda jag vet är att det finns muslimer som vill komma in i det svenska samhället och vara exakt som en vanlig svensk dvs JOBBA,BETALA SKATT,slippa jobba privat(svart). Jag själv är från Europa men fick ändå uppleva rasism varför då? För att ja är mörkhårig (det har folk sagt rakt ut). Som jag säger jag är väldigt tacksam att jag fått bo kvar i Sverige och försöker få det bättre för mig och flytta ut från Rosengård så att mina barn inte ska liknande problem.

  Gilla

 • ollirein

  Daniel, de sämsta skolorna ur ålders-perspektiv och teknisk utrustning finns oftast på landsbygden och i småorterna, men de är de lugnaste skolorna som finns. Dessa människor är glada att de ens har en egen skola, då väldigt många har lagts ned, vartefter folk har flyttat från landet. Att dessa skulle vandalisera sin egen skola är ytterst sällsynt, och när något sådant händer är det ofta någon nyinflyttad som står för detta.

  Likaledes är det sällsynt att flickor gör något kriminellt, även hos de arabiska familjerna. Varför fostras inte pojkarna upp lika hårt som flickorna. Är det bara slentrian eller är det så att fadern mer går in i den förbannade religionen, och överlämnar åt Imamer och dylika idioter att handha uppfostran. Någonstans är det i vart fall fel, från den kultur de kommer från.

  Jag läste lite igår ur de första inlägg som skrevs på vår länkblogg Every Kinda People när Bloggen var nyligen startad 2006. Redan då talar man om omöjligheten att integrera muslimer, och problemet framgår med all tydlighet om man läser något enda litet stycke ur koranen. Jag ska ge ett par exempel.

  Som jag skrivit tidigare, en folkvandring från länder där det föds många barn till ett Europa där det föds få kunde ha varit en önskvärd utveckling om det inte varit för invandrarnas krigiska religion. I moskéerna predikas att det är förbjudet för en muslim att arbeta åt en icke-muslim. Bidragen de lever på betraktas som den skatt de otrogna enligt Koranen ska betala åt de troende.

  Invandringen har blivit en industri som sysselsätter massor av byråkrater, en självförstärkande process som är svår att stoppa. Kommunerna till exempel får statsbidrag för att ta emot flyktingar, en lönande affär för den kommunala ekonomin.

  Knute Every Kinda People dec 2006
  http://everykindapeople.blogspot.com/2006/12/oslo-har-58-kyrkor-och-49-mosker.html

  Med en sådan inställning från muslimerna samt politiker och anställda inom den offentliga sektorn, eller sådana som har all sin inkomst från allmänna medel, som många advokater, så kan det inte fungera särskilt länge.

  Vi vanliga svenskar däremot, får stå för merparten av medlen till detta. Detta om något hindrar framväxten av privata arbeten, då dessa betalas av gemene man, som inte kan konkurrera med statens enormt mycket större kapital

  ollirein

  Gilla

 • malmo

  Daniel du lever i det blå på Rosengård (om det du skriver är sant att du är en Rosengårdsbo jag tvivlar).

  Ni från Rosengård får precis samma möjligheter som andra och ofta får ni mer än andra i Malmö.

  Du vill ha mycket Daniel, ett fint jobb får du skaffa själv likt alla andra. en fin skola har du redan och det har jag med många hjälpt till att betala för dig. Här skulle jag kunna säga att du är otacksam och okunnig, har du aldrig varit utanför Rosengård eller sitter du och fabulerar?

  Din vackra sida av Rosengård som du beskriver det är krav krav krav, vad ger du tillbaka? Ärligt talat Daniel, vad lider du nöd av, vad mer behöver du/ni??

  Vi har ingen jämlikhet i Sverige, var fick du det ifrån. Finns det jämlikhet på Rosengård?
  Eva-Marie

  Gilla

 • Daniel

  Det var skönt att hlra,önskar där var någon politiker som tänkte likadant,vi från Rosengård får inte samma möjlighet som alla andra i Malmö och det är just det som leder till att sådant händer,vi vill också ha ett bra jobb,fin skola m.m men politikerna & median lyfter alltid fram det värsta med Rosengård och då blir det väldigt svårt för Rosengårds ungdomar att passa in i det svenska samhället eftersom ingen vill varken snacka med de eller hjälpa de genom att : Ge de ett jobb,försöka få de att lyssna osv,det är just de rättigheterna jag kämpar för varje dag och försöker få median att visa den vackra sidan av Rosengård också.

  ”Alex Lazar” : Det är så att folk kan säga att alla invandrare ska ut från Sverige men det är just då ”invandrarna” måste stå upp och visa att alla har lika värde & det Sverige har att bjuda på är jämnlikhet alla är lika ingen är mer värd än den andra.

  Gilla

 • malmo

  alex lazar, om du nu har en låtsaskompis, han ser dig.

  Gilla

 • malmo

  ”magnus” Ett råd till dig. Vårda ditt språk.

  Gilla

 • malmo

  Nej Daniel jag drar inte alla ungdomar på Rosengård över en kant/kam.
  Det jag och många med mig är evinnerligt trötta på är när media och andra försöker göra det till någon annans fel när brott begås (läs samhället)och där har även du då fått hänga med i deras beskrivning.
  En beskrivning som säger att du och andra på Rosengård inte kan ta ansvar för eget handlande. Att ni är viljelösa offer av en trångboddhet och utanförskap ni ”alla” lider av.

  Ack så fel beskrivning det är, eller hur Daniel? Ni är många helt normala ungdomar som vill leva ett fint liv. De som kan flyttar till andra områden och föräldrar sätter sina barn på skolor i andra områden.

  Daniel kämpa på för att fint Rosengård.
  Eva-Marie

  Gilla

 • alex lazar

  Era jävla rasister det ert fel alltihop om ni inte hade köpt så mycket sprit som ni svenskar dör för och bjudit med er till fattiga så hade aldrig hänt ! spottar på er som tycker att alla invandrare ska ut från landet ! gud ser allt hat ni har i er och det blir helvetet som väntar !

  Gilla

 • magnus

  ey fuck er och håll käften, ni kan vara tuffa på internet men vågar inte seja ett skit sug av maj

  Gilla

 • Daniel

  Eva-Marie du drar dina egna slutsatser,jag själv bor på Rosengård och har bott här ett bra tag nu men det behöver inte betyda att jag är kriminell. På Rosengård har vi en massa ungdomar som inte håller på med sådant skit,det är väldigt synd om att ni har den uppfattningen om ungdomar från rosengård. Ni kanske borde ge ungdomarna en chans men det gör ni ju inte utan ni bara drar alla över en kant. =)

  Gilla

 • Hitman & Buschmaster

  Ut med packet !

  Gilla

 • Stefan K

  Häpp, trodde först det var seriebankrånaren Metro-Gustav, men tydligen har vi lyckats importera fler ungdomsligister.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Nä janstefan han var trångbodd och det är sammhällets fel.Han bor på Rosengård och då är det mitt och ditt fel.
  Dom som Alli Babba rånat har gått på en myt.

  Gilla

 • janstefans

  Jag säger som Fred Flinta Ali jabbar dabbar råååån!

  Men vänta ett tag nu, visst är det en myt att han begått rån, han frågade bara efter sin borttappade napp som han fick då han säkert kom som ensamkommande….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: