En fjärde man misstänkt för dråp i Ludvika


Olli Rein

Uppdatering 2012-01-20: Inte längre misstänkta för dråp. Den 22-åring och 18-åring som sitter häktade för inblandning i dödsmisshandeln i Ludvika den 16 december är inte misstänkta för dråp längre.

– Jag har inte kunnat påvisa att de hade för avsikt att döda mannen, säger kammaråklagare P-G Persson.

Fy fan säger Pettersson ”inte avsikt att döda” vad fan har de för betydelse. De sparkade ned Tommy Lundén och misshandlade honom så han dog. Det var inget pojkstreck eller en olycka.  DT

Tidigare: En 24-åring anhölls i tisdags skäligen misstänkt för dråp.

Därmed är nu fyra personer misstänkta för inblandning i misshandeln som tog 44-årige Tommy Lundéns liv.

24-åringen greps i tisdags i sin bostad i Ludvika efter att det hade framkommit att han var en av flera i det gäng som gav sig på Tommy Lundén och hans kamrater, fredagskvällen för två veckor sedan.

Sedan tidigare är tre män häktade misstänkta för att ha deltagit i dödsmisshandeln. Två av dem, 22-åriga kongolesen Erick Mushito Mwinkeu respektive 18 år gamla  somaliern Liban Isse Muse, är på sannolika skäl misstänkta medan den tredje, en 27-åring vid namn Abdi Karim Ali Ise, är skäligen misstänkt.

De två förstnämnda är häktade för att det finns risk för att de undanröjer bevis och försvårar utredningen.

I morgon ska det beslutas om den i tisdags anhållne 24-åringen Mohammad Abdi Ahmad ska häktas och det ska även avgöras om Abdi Karim Ali Ise ska omhäktas eller släppas fri.

– I övrigt fortsätter utredningen med förhör och annat som hör till, säger dalapolisens presstalesman Sven-Åke Petters.

dt.se

Frank Elfstedt frank.elfstedt@dt.se

En av flera konstaterar Olli! Hur många var dom egentligen? Förstår man inte i den åldern, att sparkar mot huvudet, leder till obotliga skador eller som nu döden. Vad rör sig under pannbenet på människor som kan göra något sådant som detta? Vad var det som fick dom att så besinningslöst ge sig på tre intet ont anande personer, som bara var på väg för att hämta tillbaka några ur deras sällskap från ett annat ställe, så att de kunde avsluta sin firmafest gemensamt? Många frågor men ännu har vi inte fått några svar. Kommer det fler gripanden? Det är nog inte omöjligt.

För det ser väldigt mörkt ut på de anklagades bänk. Mina tankar går till min barndom, där vi sjöng visan om de tio små negergossarna. Enda skillnaden är att då började vi med tio och slutade med noll, och nu började vi med noll och har redan kommit upp till fyra, och Olli tackar Pettersson för det fjärde namnet.5 responses to “En fjärde man misstänkt för dråp i Ludvika

 • christian

  Det slutar väl som nere i Landskrone, där den där invandraren ”råkade” slå ihjäl den gamla tanten på en parkeringsplats – alltså ett minimalt straff – för i Sverige är tyvärr ett liv inte så mycket värt, speciellt inte en infödd svensks liv. /Christian

  Gilla

 • Knut

  Likgiltighetsuppsåt hade åklagaren kunnat använda.

  Gilla

 • mari

  Är dom kanske hjärnkirurger dessa anklagade också. Med tanke på alla ” missanpassade taxiförare”. Nej skicka ut omedelbart. Dom har fölorat sin rätt att vistas på svensk mark. Försvinn.

  Gilla

 • Blodsven

  Ser inte särskilt ljust ut på dumstolens bänk heller….

  Gilla

 • ollirein

  Så var då namnen på samtliga inblandade så här långt, klara.
  Och det ser mörkt ut på de anklagades bänk.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: