HälsoHörnan

FjärranÖsternRedaktionen

Följ Professor Matteus Barbour tidslinje och du kommer att må bra på nolltid …

07:22
Bra tid att sätta väckarklockan på: Specialister hävdar att vårt  interna Alarm är programmerad för att vi skall vakna efter 7-8  timmars sömn.
Menforskare vid  University of  Westminster har funnit att de som stiger från 05:22 till 07:21 har mer av stresshormonet kortisol i blodet, oavsett vilken tid de gick till sängs. Detta kan öka  benägen att hjärtinfarkter så vakna upp senare är bättre för dig.

07:30
Bra tid för  SEX:  Kroppen producerar ökad mängd könshormoner och adrenalin  för att komma igång på morgonen. Sexterapeut Suzie Hayman säger: ”Du kommer att både vara utvilad, med känsligare sinnen .”
Forskning i Italien fann det är också den tid de flesta par sannolikt kommer att  få orgasm – och bli gravida.

08:10
Njut av frukost: Det är bäst att äta frukost en timme efter uppvaknandet, fann forskare i Australien.
”Din aptit är stark just nu”, säger forskare Brett Harper.

09:00

Bra tid att börja att jobba , säger professor Simon Folkard, vid University of Wales.

10:30
Ta ett mellanmål: Stabilisera den första energin droppet  för dagen med ett mellanmål, till exempel en  frukt. Att äta lite och ofta hjälper kroppen att fungera effektivare än att äta tre stora måltider.

13:30
Ät lunch: ”matsmältningsprocess arbetar på full effekt nu”, säger Cath Collins, chef dietist vid St Georges Hospital i London.  ”Du kommer att kunna smälta maten ordentligt och kommer inte att äta för mycket då blodsockernivån ändå  bör vara tillräckligt högt.”

14:16
Sätt på kaffe eller te pannan:   Nästan alla av de 2000 tillfrågade saknade entusiasm för någon form av arbete vid denna tid på  dagen – så dags för en koffein kick. Men det skall vara  din sista kopp kaffe för dagen.

16:00
Ta en yoghurt: Detta kommer stabilisera  blodsocker nivåerna och förebygger  hets ätning efter jobbet.

17:00
Bra tid för Träning: Forskare i Kalifornien har funnit att sammordning mellan hand och öga och reaktionstider är på topp nu. Denna tid  är också när stresshormonet kortisol, som kan skada immunförsvaret är som lägst.

19:00
Drick ett glas vin: Om du vill ha ett glas vin eller två  är det den bästa tiden att njuta. Många av kroppens funktioner saktar på kvällen så alkoholen går långsammare ut i blodet.

19:30
Tid för en lätt middag:   Satsa på massor av grönsaker med mindre  mängder av kolhydrater och proteiner.

10:00
Tid för en svalkande dusch eller ett bad: Kroppstemperaturen behöver falla för att  vi skall sova gott.

11:00
Sovdax: stresshormonerna  ligger nu på botten nivå  och kroppen producerar en våg av sömngivande melatonin.  Men  inte äta, läsa eller titta på tv i sängen.  Professor Jim Horne, från Loughborough University Sleep Research Centre, säger: ”Detta kommer att maximera produktionen av melatonin under dygnets mörka timmar och kan öka mängden cancerframkallande fria radikaler.”

THESUN

FjärranÖsternRedaktionen Som bor i ett varmt klimat tror mycket på Meloner som hälsobringare, består till större delen av vatten som man behöver inta mycket av här i tropikerna, och enligt Tysk forskning så skall det också vara nyttigt att titta på dylika minst 10 minuter per dag!   Varför jag avslutar med en bild på Jesica Clements som är klädd isin  melonmönstrade bad dräkt!

1 thoughts on “HälsoHörnan

Kommentera