Grekland beslutar att pedofiler är kvalificerade till regeringens bidrag för funktionshindrade.


Av Olli Rein

Det är ingen hemlighet: Grekland är pankt och landet är i oordning. Vilket tidigare omnämnts här på The Blaze:  Deras skuldnivåer är ohållbara; premiärminister George Papandreou har avgått efter att förorsakat uppståndelse genom att begära en folkomröstning angående avtalet till EU: s ”räddningspaket”… och låt oss inte glömma rapporter om att grekerna måste ta till svältkurer och/eller upplopp …De är också vid den punkt där de måste sätta statlig egendom som säkerhet …

Kanske det inte skulle vara så här illa om Grekland inte hade skapat en ohållbar kultur av rättigheter. Kanske offentligt anställda inte skulle ta till gatorna och upploppen under åtstramningsåtgärderna, om  grekiska parlamentet aldrig hade lovat dem jobb som var konstitutionellt garanterade för livet.

Grekland har inga pengar, ett födelsetal i botten, och generationer av pensionerade offentligt anställda som förväntar sig att få en reglerad pension, från en arbetskraft som inte kommer att existera.

Med alla de problem som nämns i ovanstående är det inte konstigt att ekonomerna har varit livrädda för Greklands nedåtgående spiral till finansiellt kaos, och det hot den har ställt till med för resten av euroområdet?

Situationen är dålig – men – åtminstone EU: s ledare arbetar hårt för att fixa saker, eller hur? Vad kan gå fel? Grekiska politiker, det är vad som kan gå fel. Just när vi trodde att de inte kunde göra något mer för att göra saken värre, hittar dom en väg.

Ta till exempel den grekiska regeringens beslut nyligen, att utöka sin lista över av staten erkända funktionshinder, så att den täcker sådana som pedofiler, exhibitionister och sadomasochister

Låt det sjunka in för ett ögonblick. Staten – den officiella grekiska regeringen – har gått med på att erkänna pedofili som ett handikapp.

Greklands Nationella förbund för funktionshindrade kallar åtgärden för obegriplig, och sa att pedofiler nu tilldelats en högre lön för funktionshinder, än vissa människor som har fått organtransplantationer, skriver Associated Press  journalist Nicholas Paphitis.

Hur skulle det kunna vara möjligt att motivera detta beslut?

Arbetsministeriet påstod att kategorier läggs till den utökade listan, vilken också omfattar pyromaner, spelmissbrukare, fetischister och [kleptomaner], och som ingår för medicinsk bedömning och används som en mätare för att fördela ekonomiskt stöd, skriver Paphitis.

Låt det sjunka in för ett ögonblick.

För att vara tydlig, så har Grekland beslutat att exhibitionister, sadomasochister och pedofiler kvalificera sig som handikappade, och därför är berättigade till statligt stöd.

Vad som har hänt är obegripligt. Finns det några stora misstag. Ministeriet bör ha en annan politik angående funktionshinder, berättade Vardakastanis för A. P. Listan innehåller stora förändringar för funktionshindrades kvoter, som effektivt skulle kunna ta bort många människor från tillgång till förmåner.

Men det är inte att folk skulle tas bort från tillgång till förmåner som är problemet! Det är det faktum att staten erkänner pedofili som ett funktionshinder, i stället för ett grovt brott mot barn!

I själva verket ger den förnyade listan för funktionshinder pyromaner, hur någon ens kan kvalificera sig  för det, och pedofiler funktionshinder upp till 35 procent, jämfört med 80 procent för mottagare av en hjärttransplantation.

Det är verkligen inte seriöst att bevilja fönstertittare en 20-30 procents invaliditet, och 10 procent till en diabetiker, som har insulin att ta fyra eller fem gånger om dagen, säger Vardakastanis.

Lägg detta till en redan otrolig situation, där den grekiska regeringen också har tvingats att omvärdera tiotusentals funktionshinder för dem som har dessa, efter att det upptäckts ett omfattande överutnyttjande i systemet.

Har de verkligen kommit fram till detta?

Mitt i alla dessa problem (dvs. upplopp och ekonomisk kollaps), har den grekiska staten verkligen bestämt att utöka sin kulturella sfär, med rätten att inkludera pedofiler, sadomasochister och exhibitionister?

På denna punkt bör EU: s ledare överge alla försök att spara detta lilla och svaga land, och minimera sina förluster. När det kommer till den punkt där barnsexförbrytare, pyromaner och sadomasochister alla sitter i samma båt som de handikappade med funktionshinder, och väntar på sina välfärdspengar, är det redan över. Det kommer att gå åt mycket mer än åtstramningsåtgärder för att rädda Grekland, dess problem är mycket djupare än så.

Blaze använde detta citat för några dagar sedan och det tål att upprepas:

Grekland är vid den punkt i terrängen där kanoten är på väg att störta över fallet. Kapitel ett (införande av ohållbara rättigheter) leder så småningom till kapitel tjugo (total samhällelig härdsmälta), grekerna är på kapitel sjutton eller arton .

Egentligen, med tanke på det beslut som fattades av de grekiska lagstiftarna att välkomna pedofiler, kleptomaner, pyromaner, exhibitionister och sadomasochister under rätt paraply, så borde vi nog ändra på detta citat:
Grekerna har redan passerat kapitel tjugo, de lägger nu bara den sista touchen på epilogen

Associated Press har bidragit till den här rapporten

THE BLAZE

Fri översättning från engelska av Olli Rein

Olli undrar hur grekiska politiker är funtade, men våra ligger ju inte så långt bakom. Hittills har ju Anders Borg kunnat rädda ekonomin, men med de pålagor som väntar inom vår största industri, nämligen Invandringsindustrin, så kommer även Anders Borgs finansekonomi en dag till vägs ände. Jag tror inte att den dagen är så långt borta. Men så lågt tror jag inte han kan falla, att han kommer att ge särskilda bidrag för pedofiler.  De andra islamistkramarna i regeringen tror jag däremot att de kan tänkas göra så, för att ytterligare integrera samhället efter islamisternas önskningar.


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: