Zigenare bygger dyrt för bidragspengar


Av Stefan K

I England har ett omfattande bedrägeri av bidragspengar avslöjats. De skyldiga är zigenare som levt på brittiska skattebetalares pengar som man sedan byggt lyxvillor för.

En lucka i den brittiska lagen har gjort att dessa zigenare har kunnat kalla sig för egenföretagare när de erbjudit sig att sälja tidningen ”The Big Issue”. Tidningen är Storbrittaniens svar på Situation Stockholm, Faktum (Göteborg) och Aluma (Malmö) som säljs av hemlösa mot en ringa ersättning.

Som egenföretagare i Storbrittanien har man tillgång till en välfärdsförsäkring från vilken man kan göra anspråk på alla tänkbara bidrag som bostadsbidrag, barnbidrag och kommunala skatterabatter.

Drivande i denna bluff är den rumänska familjeklanen Radu som gjort åtskilliga resor till Storbrittanien och med hjälp av förfalskade dokument om sin livssituation och bilder på barn som egentligen inte fanns, kunnat införskaffa skattelättnader, försörjningsstöd och barnbidrag. Med pengarna de införskaffat genom tidningsförsäljning och bidrag, har de sedan kunnat bygga upp en lyxtillvaro i de rumänska staden Tanderi där ”Benefits Boulevard” (Scottland Yards benämning) kantas av nybyggda lyxbostäder och nyinköpta BMW:s

Idag sitter familjen Radu häktad i Storbrittanien för att har lurat till sig £800 000 av skattebetalarnas pengar, men hur många zigenarfamiljer som utnyttjar denna lucka i den brittiska lagen vet ingen, men man vet att minst hundra bostäder i staden Tanderei är byggda av bidragspengar från de brittiska skattebetalarna.

Källa: Daily Mail


2 responses to “Zigenare bygger dyrt för bidragspengar

 • Lars Å Månsson

  Ett annat knep,som lett till många nya sköna villor i området är följande…
  Över internet erbjudes nyrestaurerade lägenheter och bostadsrätter i Tyskland.Fina attraktiva bilder visas på de olika objekten..Dessa bilder stjäl man från olika möbelfirmors kataloger..
  Mot en handpenning om c.a 1.000 Euro,erbjudes kunderna ett förhandskontrakt.Efter inbetalningen som sker till ett konto på en bank i Rumänien,händer inget mer..
  Vid de lurades efterförfrågan,varför det utlovade köpet/kontraktet inte anlänt som lovats,framkommer då långt om länge hela bedrägeriet.
  I Rumänien löper tydligen lagarna som i Sverige,eftersom dessa lyxbyggda områden dagligen blir större och större !!!
  En poäng i sammanhanget är,att dessa zigenare anger en svensk adress i Malmö som dess firmasits…
  Som vanligt var skall inte sleven vara,om inte i grytan !!!

  Gilla

 • Naivtive

  Och hur många villor när och fjärran har svenska skattebetalare stått för när det gäller liknande historier? hade vi haft lite flyt kunde Janne Josefsson och hans kollegor gjort det ena reportaget efter det andra, men vem vill bita i de händer som föder en, ens bror, kusin, eller landsman så jag inser att muren är kompakt när det gäller information om dessa bedrägerier….. tyvärr.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: