Södermanlands Nyheter och droppen


Idag hände det som var droppen. Jag skrev några kommentarer igår på SN.se där jag kritiserade SN:s censur bland nätkommentarerna, de var i morse bortplockade och nu har jag sagt upp min prenumeration på Södermanlands Nyheter så det blir till att göra något annat än att läsa tidningen på morgonen.

Det har varit på gång i flera års tid. SN har utvecklats i mitt tycke åt fel håll. Det har blivit mer och mer spaltutfyllnad i form av färdigköpt material, billigt om djur och sådant som inte förargar någon i stället för lokalproducerat.

SN och andra media verkar tro att det är deras uppdrag att är att få läsarna att tycka rätt, i rätt frågor.

Ett exempel är när SN har ett reportage om skolbadet i Brandkärr, där det bara är pojkar som badar och journalisten ställer inga frågor eller gör ett uppföljningsreportage om var är flickorna. Små pojkar och flickor segregeras i undervisningen och det struntar SN i.

Nyköpings imam, Ali Mustafa säger i en SN intervju att den största synden är att inte tro på gud och att han skapat allt och det näst värsta är att döda en människa. SN ställer inga följfrågor till en som påstår att det är värre att vara ateist än att mörda än människa.

SN skriver reportage efter reportage om hur duktiga invandrarna är, inte ett ljud om vilka som ligger bakom könsegregering, knivslagsmål, våldtäkter, nedskräpning, de ökande socialbidragen osv. Tvärtom SN framhåller kompetensen men har bland sina 78 anställda inte en enda utom europeisk invandrare anställd.

SN har plats för 57 bloggar men inte Sverigedemokraternas åsikter trots att chefredaktören lovat det. Han har skyllt på det ena och det andra men i stället givit uttrycket ”hal som en hål” ett ansikte.

Exemplen har varit många genom åren men det värsta är nätdebatten där chefredaktören säger att den demokratiska debatten ska föras utan begränsningar om den inte kränker någon samtidigt som han kallar en del debattörer för pissrännor.

När till och med dem man debatterar med undrar vad som står på har det gått för långt Göran Carstorp.


7 responses to “Södermanlands Nyheter och droppen

 • Stefan Hallberg

  Hej Tommy
  Synd att det skulle sluta på detta viset. Men jag förstår dig. Det finns gränser.
  Göran Carstorp är verkligen en superhycklare. Säger en sak och gör en annan. Synd att det inte finns något alternativ till morgontidning. Om så vore fallet skulle SN försvunnit från jordens yta för länge sedan.

  Stefan Hallberg

  Gilla

  • [Blocked by CFC] Pettersson

   Tack Stefan, vi får hoppas det inte är för evigt. Enligt ej bekräftade rykten (en numera pensionerad jpurnalist) fick Carstorp sparken från Smålandsposten innan han kom till SN. Jag har letat efter något som kan bekräfta detta men inte funnit någon och eftersom SN tappat c:a 500 prenumeranter den senaste tiden så kanske det kan ske igen.

   Gilla

 • ollirein

  Ska SN få någon fart på bloggandet, så får de lägga in Petterssons bland det andra dravlet, för att få till ett totalt lyft. Jag tror vi har fler läsare per vecka en vad SN: s 57 bloggar har tillsammans. Förresten varför har SN just 57 bloggar. Är det månne Carstorps dyrkande av islam som går igen. Det finns ju nämligen just nu 57,5 islamistiska länder. Det halva landet är ju naturligtvis Sverige, där en stor del av befolkningen lider av skuldkänslor. Det gör inte jag, då jag har gjort långt mer för dessa tomtar än de flesta andra. Dessutom har jag inte gjort någon enda muslim något förnär i sitt eget land, medan islamisterna här i landet och v,s,mp samt m och cp spottar på oss. Vilket en del stollar i KD och Fp också gör.

  Gilla

 • Stefan K

  Pettersson, du menar väl inte att SN:s bloggar om bortsprungna hundar, kohagar och smink är ointressanta?

  För er som inte tagit del av SN:s bloggar så rekommenderar jag er att göra detta och fråga er efter intresset i dessa.
  http://www.sn.se/bloggar
  SN och Göran Carstorp finner det vara högintressant läsning, medan vi läsare gäspar käken ur led.

  Gilla

 • Stefan K

  Jag funderar också Pettersson. Ska bara övertala frugan.
  Precis som du skriver så har SN tappat all sting och förvandlats till något många inte känner igen.
  Är det sant att Carstorp fick sparken från Smålandstidningen?

  Var lugn Pettersson, finns något intressant att läsa skickar jag över detta i pdf-format.

  Nu kan du ju ägna mer tid till bloggen och ta del av riktiga nyheter av riktiga nyhetsförmedlare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: