Subventionera abort för utländska kvinnor


Av Pettersson

Många har inte råd med 8000 kronor – Socialminister Göran Hägglund och regeringen måste hjälpa utländska kvinnor att göra abort i Sverige, skriver Åsa Regnér idag på Sidan 4, Debatt i Expressen.

Åsa Regner är generalsekreterare för Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU.

– Pettersson tycker kärringen är snål, varför bara subventionerade aborter? Varför inte fortsätta och subventionera allt till alla utlänningar. Vi som betalar världens högsta skatter kan gott betala lite till vi vet ju om att våra politiker använder alla pengar på ett klokt och bra sätt, speciellt när det är utlänningar inblandade.  

Tur att Pettersson inte är lagd åt det elaka hållet – då hade han kunnat sagt att det var synd att Åsa Regnérs mamma inte gjorde abort, subventionerad eller inte.

Expressen


4 responses to “Subventionera abort för utländska kvinnor

 • naivtive

  Gränslös är generositeten lika väl som vanvettets nivå.

  Gilla

 • Nisse

  Jamen det är väl klart att vi måste ställa upp även här. Gräv lite till i plånboken Borg, så ordnar det väl sig. Om inte annat så går det väl att sänka lite a-kassa eller sjukersättning eller nåt så är finansieringen fixad… /Christian

  Gilla

 • ollirein

  Abort är ingen preventivmetod Åsa Regnér! Det finns många andra bättre och billigare metoder. Varför inte bilda en fond tillsammans med era trogna bidragsgivare, som hjälper kvinnor med att få tillgång till billiga preventivmedel, eller hjälper män att bli sterila genom ett mycket litet kirurgiskt ingrepp.

  Människor även utanför Sveriges gränser, har ett ansvar själva för att göra vad de kan för att minska befolkningstillväxten. I det borde tredje världens vuxna ta ett stort ansvar, istället för att belasta sjukvårdens resurser i andra länder, där barnbegränsning sedan länge är införd.

  Det är upp till de styrande i de länder det gäller, att ta ansvar för det egna landets befolkningsutveckling, även om detta står i strid med religiösa vanföreställningar. Det är varje nations självklara skyldighet att säkra försörjningen för sitt eget lands invånare, och att inte lämna över detta ansvar till andra.

  Gilla

 • malmo

  Suck, hur mycket skit tänker de ut.
  Jag undrar om svenskor var subventionerade i Polen på den tiden när de reste dit för abort?
  Pengar växer på träd i Sverige.
  Eva-Marie

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: