Deli-rättegången slut – de åtalade blir kvar i häktet

Uppdatering 2011-12-21: Norrköpings tingsrätt har idag ogillat ett åtal med anledning av skottlossning och knivvåld utanför restaurang Deli i Norrköping den 28 juni i år.  Sju personer var åtalade för bl.a. försök till mord. Enligt tingsrättens bedömning gick det inte att fastställa vem eller vilka som skjutit och gått till angrepp med kniv.

Bråket mellan två kriminella grupperingar ledde till att två personer skottskadades – en svårt. En knivskars i hjärttrakten. Ett femtiotal vittnen/målsäganden hördes under rättegången. Ingen av dessa har lämnat någon beskrivning av gärningsmännen.  Ingen av vittnena har heller under förundersökningen medverkat i någon konfrontation i syfte att identifiera gärningsmännen.

Utredningen utesluter inte att fler kunde ha medverkat i angreppen. Tvärtom ger utredningen vid handen att ytterligare ett antal personer, enligt vittnesuppgifter upp till i vart fall tio stycken, varit på platsen beväpnade med köttyxor, batonger, knivar m.m. Varken dessa personer eller deras tillhyggen har omhändertagits.

Endast en person, som inte kunde identifieras av förhörspersonerna, var åtalad för att ha skjutit. Av utredningen framgick emellertid att det fanns minst två skyttar med olika vapen på platsen och att skott avlossats från i vart fall två vapen.

Det var därmed, med de rättssäkerhetsgarantier som gäller, inte bortom rimligt tvivel styrkt att de åtalade var skyldiga till det våld och de skador som åtalet gällde. Det var inte heller visat att de tilltalade försökt döda eller skada någon.

Sex av det tilltalade dömdes för annan brottslighet; en för olaga vapen innehav till tre månaders fängelse, två för olaga hot mm till en resp. två månaders fängelse.

-Pettersson tycker nog att det hade varit lämpligare att döma hela gänget till mordförsök.

Tidigare: I går avslutades rättegången om skottlossningen och bråket på restaurang Deli på Trädgårdsgatan i Norrköping som skedde i somras. Samtliga sex åtalade nekade i slutpläderingarna till brott. Rätten beslutade att de sex ska stanna kvar i häktet tills vidare. Dom väntas den 21 december.

Åklagarna Ingemar Welander och Karin Sandén lade i tisdags fram sin slutplädering, och på onsdagen var det försvararnas tur. Genom sina advokater ville alla sex att åtalen skulle läggas ner. Samtliga hävdar att de är oskyldiga till det brott som de anklagas för; försök till mord.

– Vissa av dem har ju medgivit att de var på platsen, men i ett annat syfte, säger Ingemar Welander.

Han tycker att rättegången, som inleddes för nästan en månad sedan, varit arbetsam.

– Det har varit en lång och komplicerad rättegång. Det kan man nog säga, säger Ingemar Welander.

Enligt tingsrättens beslut ska de sex åtalade stanna kvar i häktet tills vidare, åtminstone till den 14 december då rätten samlas för en ny överläggning för att pröva häktningarna. Dom ska meddelas den 21 december.

-Pettersson som läst artikeln i Folkbladet och lite andra papper har lite svårt att räkna ihop de sex.

Försök själva få ihop nedanstående gäng till sex stycken, kanske några har blivit släppta under rättegången men det innebär inte att de är oskyldiga och trots att en heter Jansson vill jag nog påstå att det blir 9 – 0 till bortalaget.

  1. David Boutros, olaga hot, försök till mord,
  2. Iskander Boutros, olaga hot, försök till mord,
  3. Juan Carlos Jansson, försök till mord
  4. Ali El-Saaidy, försök till mord, försök till misshandel, grov misshandel och olaga hot, olovligt innehav av farligt föremål (köttyxa), ringa narkotika brott, olovligt innehav av kniv,
  5. Veip Tairi, försök till mord
  6. Johannes Kaya, försök till mord, anstiftan till försök till mord, vapenbrott, grovt brott,
  7. Igor Dunjak, försök till mord, anstiftan till försök till mord,
  8.  Jacoub Lahdo, försök till misshandel, grov misshandel och olaga hot,
  9. Atheer Nasser, försök till misshandel, grov misshandel och olaga hot,

5 thoughts on “Deli-rättegången slut – de åtalade blir kvar i häktet

    • Juan Carlos Jansson är skriven på Spindelplan 16, Lgh 1001, 611 57 Nyköping
      Född 19860901-XXXX

  1. Detta var en av de värsta lögnaktigaste myt jag läst på länge, de skulle ju bara beställa kebab med starka vita såsen….
    Det var bara kinapuffar, förlåt jag menar påsksmällare som brann av.

    Det måste bli stopp på myterna på dessa hatbloggar….

  2. haha, ja Pettersson det kanske är enklare än att journalister inte kan räkna, vi vet ju redan att de inte kan någonting egentligen mer än att frisera och ljuga ihop ”sanningar.
    Kan det vara så enkelt att de har dubbla identiteter och nämndemän och domare ej heller kan räkna?? Jaaa man vet aldrig i dagens sverige.

  3. Juan Carlos Jansson har ungefär samma stuk över sig som negern Pettersson, som du skrev om strax före valet 2010. I slutet av augusti eller början av september, för dom som blir intresserade och vill söka efter artikeln på Petterssons arkiv. Men första sökningen, ska naturligtvis göras på negern Pettersson.

Kommentera