Stäng

Drömmen om vården

Av Pettersson

En gång ringde jag vårdcentralen. De svarade direkt och jag fick en tid inom 14 dagar, den vänliga sköterskan frågade om jag hade värk för då skulle det gå fortare. 

Vid mitt besök på vårdcentralen så kunde läkaren hjälpa mig direkt utom en gång då behövde jag specialistvård. Läkaren ringde lasarettet och pratade om saken med en läkarsekreterare medan jag satt kvar, vi kom överens om en tid för besök som passade oss båda och jag kunde åka till lasarettet på avtalad tid utan att vänta i månader på en remiss som aldrig kommer.

Men jag vaknade ur drömmen om hur enkelt livet borde vara utan byråkrati och att vänta på papper i månader och år.

Jag funderar på vad dessa köer i telefon och väntan på vård kostar oss alla i form av onödigt lidande, arbetstid som går till spillo samt sjukskrivningar som blir för långa för att vi har högavlönade politiker och tjänstemän som inte klarar det som tandläkaren, optikern och bilmekanikern klarar, nämligen svara vänligt i telefon och ge ett besked när det finns tid för ett besök och kunna sticka mellan med akuta problem.

-Pettersson undrar om inte landstingets toppar kunde praktisera några veckor hos bilmekanikern så kanske de lär sig alternativt sätta en bilmekaniker i ledningen för landstinget. Det skulle garanterat inte bli sämre men mycket billigare.

2 reaktioner på “Drömmen om vården

  1. Ibland undrar man varför Landstinget över huvud taget existerar i Sverige. Exempelvis Finland har inget sådant – staten och kommunerna sköter rubbet. Har Landstinget skapats och hålls den igång enbart för den omfattande byråkratin, för de otaliga administratörernas ibland mycket högavlönade tjänster?

  2. Försök sedan hitta en doktor som talar svenska. Det är inte konstigt att vissa dör efter att ha feldoserat medicinen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: