Zigenare stjäl miljoner från kommunen


Av Pettersson

Den grovt kriminella zigenska Levakovic-familjen har de senaste fyra åren vittjat Köpenhamns kommun på 17 miljoner kronor i bidrag. Det här uppmärksammar danska Ekstra Bladet i en artikel från förra söndagen. Så här skriver Ekstrabladet:

De är notoriskt arbetsskygga, de stjäl gång efter gång från stadens äldre medborgare och står bakom massor av annan grov kriminalitet men detta hindrar inte Köpenhamns kommun att betala miljoner i bidrag zigenarklanen Levakovic.

En ny intern revisionsrapport från Köpenhamns kommun – utarbetad efter att Ekstra Bladet förra året satte fokus på Danmarks mest kriminella familj – avslöjar att kommunen under en period på lite drygt fyra år har haft utgifter på 16,8 miljoner skattekronor till 28 medlemmar av familjen.

Fyra medlemmar av Levakovic-familjen har under samma period fått mellan 20.300 och 24.200 kr i månaden att förfoga över av kommunen utan att behöva röra ett finger. Det är 6.400 kronor mer än vad en kassörska i huvudstaden tjänar i månaden före skatt.

– Så vitt jag kan bedöma är detta fråga om organiserad kriminalitet, där bytet är utbetalningar från det offentliga, i form av kontanter, bostadsbidrag, gratis barnomsorg och personliga tillägg, säger Peter Møller, expert på socialbidragsbedrägerier.

– Pettersson undrar när svenska myndigheter och journalister ska vara lika öppenhjärtiga med rapporterna om bidragsfuskarna.

 Läs på Petterssons om Danmarks mest kriminella familj HÄR och HÄR

 


Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: