Lägre IQ sämre skolresultat?

FjärranÖsternRedaktionen

Stora brister i Malmös skolor

Skriver svenska tidningar, hänvisande till en rapport från skolinspektionen!
Elevernas kunskaper i några av Malmös grundskolor är alarmerande låga. Den slutsatsen drar Skolinspektionen efter sin tillsyn av Malmö kommuns hela utbildningsverksamhet.
Kommunen får hård kritik av Skolinspektionen: Elevernas möjligheter till goda skolresultat är allvarligt åsidosatta på grund av att kommunen inte tagit tillräckligt ansvar, enligt Cecilia Rösténius, som ansvarat för tillsynen. Expressen
FjärranÖsternRedaktionen tror att Skolinspektionen är fega och därmed taskiga mot Malmö komun som säkert gör så gott dom kan med till buds stående resurcer!
Är det inte helt enkelt så att elever med lägre intelligens presterar sämre i skolan ?  Tabellen nedan från Wikipedia
Noterar att Sverige ligger på plats 23 samt att Sverige gått ned från IQ 101 2002 till IQ 99 2006. Kan det bero på invandringen?
Noterar också att de flesta av våra vanligaste invandrar nationer ligger på plats 90 och lägre, dvs IQ lägre än 90!  Tex:
Turkiet             IQ 90
Irak                   IQ 87
Afghanistan   IQ 84
Pakistan :         IQ 84
Iran                    IQ 84
Syrien               IQ 83
Sudan               IQ 71
Nigeria              IQ 69
Eritrea              IQ 68
Somalia            IQ 68
OBS att IQ siffran är ett medelvärde, dvs hälften ligger under och andra hälften ligger över värdet!
Kanske inte så lätt för skolorna i Malmö att utbilda dessa till Civilingenjörer och läkare,  dom får väl bli politiker och journalister, där verkar kraven på intelligens vara måttliga!

6 thoughts on “Lägre IQ sämre skolresultat?

 1. Det finns ju knappt några passande jobb för invandrare från Menaländerna och övriga Afrika, de har ju inte ens kvalifikationer inom enkel industri och klarar väl inte av att tyda en ritning, och ändå värre att tyda än beskrivning, då de saknar kunskaper i språket och deras IQ är för låg för att de ska kunna lära sig språket snabbt och lätt.

  • Va fan Olli, klart det finns jobb, massor av jobb där det varken fodras utbildning, språkkunskaper eller sunt förnuft. Skattemyndigheterna eller inom politiken är bara två exempel.

 2. Värt att notera är också att gränsen för förståndshandikapp är att ha IQ under 70! Vilket innebär att varannan somalier förmodligen befinner sig där, i detta antagande kan man också fundera över de lägre delarna av IQ-kurvan som ser ut som vår men befinner sig 30% enheter under vår. Det innebär att de lägre delarna men även de högre delarna på skalan dvs deras intelligentia och mest intelligenta individer ligger på vårt medel. Något att tänka på när och om man hamnar hos en somalisk läkare.

  Men vad som är viktigt i detta sammanhang är att förståndshandikappade individer har rätt till särskilda åtgärder såsom laglig rätt till eget boende, utbildning, sysselsättning och i övrigt normal tillvara enligt omsorgslagen.

  Så att importera pensionsräddare som i verkligheten har IQ70 och har öppna dörrar till all vår välfärd är att inte bara skjuta sig i foten utan mer att skjuta huvudet av sig själv.

 3. Vi skriver år 2011 och fortfarande mummlas det långt inne i talibanskägget!!

  Fakta är att Malmös elever har till drygt 60% invandrarbakrund och en stor del är nyss komna till Sverige.
  Hur i helvete tror skolinspektionen att det skall fungera?
  Sedan är det säkert så som du påpekar FjärranÖstenRedaktionen + att skolinspektionen inte tar hänsyn den långa traditionen med kusingifte som de nya svenskarna har med sig i bagaget och för alldel fortsätter med här. IQ sjunker.
  Det är INGA pensionsräddare som kommer hit.
  Eva-Marie Malmö
  (Ni som tycker det är hemskt det jag skriver, ta och kolla själv eller öppna ögonen)

Kommentera